IMG_8005

Badrummet

Har ju lovat er ett inlägg om vårt badrum som vi renoverade för ca tre månader sedan, här kommer ett fullpropppat inlägg med massor med info och förhoppningsvis svar på era frågor!

Då badrummet är ganska litet så gällde det att tänka till en aning, vi valde att prioritera ett badkar framför mycket förvaring och skötbord. Vi ville ha ett ljust badrum som kändes ganska tidlöst och som skulle passa fint ihop med de övriga rummen här i huset. På väggarna satte vi upp ett vitt matt 20×20 kakel men istället för att kakla hela vägen upp till taket så kaklade vi halva väggen och målade resterande yta med Kalkfärg (läs ett inlägg om kalkfärg här). Jag är så glad att vi valde att ta in kalkfärgen även i badrummet och tycker de bröt av så himl fint mot de väldigt vita och rena. I kanten satte vi även upp en knopplist från artilleriet som vi har betsat, knopplistar är en favorit här hemma så självklart skulle de finnas en i badrummet också.

Badkaret är ett sittbadkar från Bathlife som är helt perfekt till barnen, och till oss med för den delen. Jag gillar att ha mycket vatten när jag badar och eftersom badkaret är högt så kan man sitta eller ligga med vatten ända upp till hakan vilket jag älskar, och barnen kan skvätta bäst dom vill där nere utan att hela badrummet behöver bli ett hav.

På golvet la vi haxagonplattor i sten från Golvabia som finns hos Happy Homes, jag är så nöjd med de här golvet och tycker de blev superfint.

På de flesta ställen i huset har vi mässing på såväl knoppar, handtag eller köksblandaren men i badrummet ville vi ha stål då det kändes renare på något vis. Den här blandaren kommer från Tapwell.

En viktig del för oss var en bra badrums komod, dels ville vi ha en som sväljer mycket och dels ville vi kunna beställa efter egna mått. Det sistnämnda gjorde att vi föll för Himlekök och kom i kontakt med Jennie som jobbar där och som sedan ritade upp och måttade det vi ville ha. Himlekök gör förövrigt också helt magisk skräddarsydda kök och garderobsinredningar.

Hos Himlekök får man precis dom måtten man vill ha och allt byggs av en snickare utefter ens egna önskemål, luckorna/lådorna lackas sedan i den ncs man önskar. Det kändes som ett måste för oss. Vi valde lådor i samma kulör som kalkfärgen upptill, en grå/beige som drar lite åt de gröna.

För att binda ihop badrummet med köket la vi en stenskiva i marmor ovanpå komoden och ställde ett tvättställ uppe på skivan. Väldigt fint tycker vi. Tvättställ kommer från Duravit och blandaren är Gessi Via Tortona men allt monteras och byggs ihop hos Himlekök innan de skickades till oss, så smidigt!

Det var allt om vårt badrum och har ni några fler frågor så ställ dom i kommentarsfältet här nedan.

0

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Galet fint badrum. Har du någon bild på badrumsspegeln och vilken belysning har ni? Jag har beslutsångest över just dom sakerna.

  1. Hej! Vi har en spegel från Jotex med guldkant. Ovanför spegeln sitter en lampa från byggfabriken och i övrigt har vi spottar i taket. (får fixa bättre bilder på just detta) hör av dig om du vill ha länkar på resp. produkt! Kram

 2. Så himla fint! 🙂 Har ni någon vägglampa ovanför spegeln?

  1. Hej, ja vi har en vägglampa ovanför spegeln köpt hos Byggfabriken! /Anna

 3. Så himla fint! Vad kul med ett sittbadkar. Vi har faktiskt tänkt precis det till vårt lilla badrum när vi gör i ordning det någon dag, så tack för detta tips! Har ni nåt mer badrum i huset eller klarar ni er med detta lilla (perfekta)? 🙂

 4. Lätt det vackraste badrummet jag har sett! Vad är det för namn på kalkfärgen ni målat med?

  1. Åh men tack! Färgen heter smooth white! /Anna

 5. Underbart fint badrum! Jag renoverar just nu vårat badrum och undrar lite om hur det fungerar att måla I ett våtutrymme? Älskat kombinationen med vanlig vägg och kakel!

  1. Detta skulle jag gärna också vilja veta. Vi håller på att bygga nytt hus och blev även vi förälskade i detta badrum!
   Tacksam för svar 🙂

   1. Hej! Vad var det du ville veta? Kram 🙂

 6. Hej! Vilket fantastiskt badrum! Vad är det för kakel ni har på väggarna?
  Hälsningar Sara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny