Swedish Midsummer by Babes in Boyland

Midsommar

Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland

Imorgon är det midsommarafton. Högtiden då sommarens blommor och blad står i fokus. Många kanske väljer att klä en midsommarstång eller varför inte binda vackra blomsterkransar. Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland

Trevliga grannar lät oss plocka en hel korg full med Prästkragar, Stjärnflocka (tack Weronica) och Nyponros till våra blomsterkransar. Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in BoylandSwedish Midsummer by Babes in Boyland

Även Blåklint och Schersmin fick vara med.Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland

Att binda midsommarkransar är lättare än vad det ser ut. Vi använde en grövre ståltråd som stomme, och sen la vi blommorna omlott och fäste med fiskelina.Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland

Det är ett hårt jobb att sitta modell. <3
Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland

Ingen Midsommar utan jordgubbstårta. Den här gången fick det bli en variant med kokosbotten, jordgubbskompott toppat med grädde, jordgubbar och citronmeliss.Swedish Midsummer by Babes in BoylandSwedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland

Tårtan är helt glutenfri. Den går även att göra vegansk om man vill det. Byt ut smöret och grädden till veganska alternativ.Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland Swedish Midsummer by Babes in Boyland

Hoppas ni får en fin Midsommar!

Jordgubbstårta med kokosbotten

Tårtbotten
75 gram ekologiskt smör
6 dl kokos
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 msk sirap
1 tsk fiberhusk
1,75 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda kokos, socker, bakpulver och en nypa salt i en bunke. Häll över det smälta smöret och sirapen. Blanda ihop det till en smet. Koka upp vattnet tillsammans med fiberhusken under kraftig omrörning. Ta av kastrullen från plattan så fort det börjar koka. Blanda med kokosblandningen. Låt smeten stå i 10 minuter och svälla. Häll över i en bakform med avtagbara kanter som du klätt med bakplåtspapper. Ställ in i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Jordgubbskompott
500 gram färska jordgubbar
2 ekologiska citroner
1 1/2 dl muscovadosocker

Rensa och skär jordgubbarna i bitar. Riv skalet från citronerna. Lägg socker, citronskal och jordgubbar i en liten tjockbottnad kastrull. Låt småkoka på låg temperatur i ca 10 minuter.

Garnering
jordgubbskompott
3 dl grädde
500 gram färska jordgubbarcitronmeliss

Lägg på jordgubbskompotten på kokosbottnen. Vispa grädde och bred ut. Skär jordgubbarna i skivor och dekorera tårtan. Toppa med lite citronmeliss.

Translation

Tomorrow it´s Swedish Midsummer. We celebrate the holiday by making flower wraiths and a strawberry cake.

Strawberry Cake with Coconut tart case

Tart case
75 grams organic butter
2,5 cups coconut flakes
0,8 cups sugar
1 teaspoon baking powder
1 tablespoon syrup
1 teaspoon psyllium husk
0,7 cups water

Set the oven to 200 degrees Celsius. Melt the butter. Mix coconut flakes, sugar, bakingpowder and a pinch of salt in a bowl. Pour the melted butter and the syrup into the bowl. Mix to a batter. Bring the water to boil together with the psyllium husk while whisking thoroughly. Remove the skillet from heat as soon as the water starts to boil. Mix with the coconut mix. Leave in fridge to cool and swell for about ten minutes. Dress a baking tray with removable edges with baking paper. Pour the batter into the baking tray. Put in lower part of oven for about 15 minutes. Let cool.

Strawberry compote
500 gram fresh strawberries
2 organic lemons
0,6 cups muscovado sugar

Rinse and cut the strawberries into pieces. Grate the lemon peel. Put sugar, lemon peel and strawberries in a small saucepan with thick bottom. Boil at low heat for about ten minutes.

Garnish
Strawberry compote
1,2 cups whipped cream
500 grams fresh strawberries
Lemon balm

Put the strawberry compote on the coconut tart case. Whip cream and apply it. Slice the strawberries and decorate the cake. Top of with som lemon balm.

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.