Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles and baby spinach

Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles by Babes in BoylandPasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Pasta with chantarelles by Babes in Boyland

Helt plötsligt kom höstvindarna och regnet. Det kanske är lite tidigt att säga att det är höst än, men visst börjar man få höstkänslor? Inte oss emot. Hösten är verkligen en favoritårstid, och vi ser fram emot att få plocka höstäpplen, safta och sylta, baka bröd, laga smakrika grytor och ge oss ut i skogen för att plocka svamp.

Är det något som man förknippar med höst så är det just svamp, och framför allt kantareller. Fast säsongen börjar egentligen redan i juli och håller sedan på till oktober. I år har det varit alldeles för torrt för de små svamparna, så här i Västmanland har det inte funnits många kantareller att plocka. Men bara det kommer lite mer regn så ska det nog dyka upp en eller annan svamp i skogarna.

Vi tänkte i alla fall bjuda på en väldigt god svamppasta. Till pastan gjorde vi en enkel tomatsallad med ekologiska tomater vi köpt på Bondens egen Marknad. Älskar den marknaden! Passa på att besökaren om den kommer till eran stad. Här hittar ni mer info.

Pasta med kantareller och babyspenat
4 port

400 gram tagliatelle (eller den pastan du föredrar)
200 gram kantareller
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
0,5 kruka persilja
2 dl eko grädde
70 gram babyspenat
50 gram parmesanost (satsa en riktigt god och smakrik parmesanost)
smör
salt och peppar

Koka 400 gram pasta enligt anvisning på paketet. Skala och finhacka 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor. Rensa kantarellerna från jord och skär dem i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och fräs lök och kantareller på medelvärme i ca 5 min. Slå på 2 dl grädde och låt det koka ihop. Tillsätt sköljd spenat och ½ kruka hackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Sila av pastan och blanda med kantarellsåsen. Servera med massa parmesanost och toppa med persilja.

Translation

Suddenly the autumn winds and rain appeared. It might be a bit early to say that autumn’s here, but you sure can feel it coming. We don’t mind. The autumn is certainly one of our favorite seasons and we’re looking forward to picking apples, make jam, bake bread and search the woods for mushrooms.

Mushrooms is probably the thing we associate the most with autumn, and especially chanterelles. Even though the season last from July to October. This year has been to dry for the small ones, so there hasn’t been much chanterelles to pick here in Västmanland. If it rains a bit we’re probably going to get a couple handpicked from the forest though.

Here’s a recipe for a really tasty mushroom pasta. We also made a simple tomato sallad based on organic tomatoes bought from the farmer’s market.

Pasta with chanterelles and baby spinach
4 portions

400 gram tagliatelle (or your favorite pasta)
200 gram chanterelles
3 garlic cloves
1 onion
0,5 pot parsley
0,8 cup organic cream
70 gram baby spinach
50 gram parmesan cheese (make it a really good one)
butter
salt and pepper

Boil 400 grams of pasta by the instructions on it’s package. Peel and chop one onion and three garlic cloves. Remove dirt from the chanterelles so they’re clean, cut them into smaller pieces. Bring a sauce pan to heat with one table spoon of butter and fry onion and chantarelles at medium heat for about five minutes. Add 2 dl cream and let it cook. Add rinsed spinach and a half pot of chopped parsley. Taste with salt and pepper. Pour out the pasta water and mix with chanterelle sauce. Serve with lots of parmesan and top with parsley.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny