Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-1

Four Fit Challenge + Babes in Boyland

Imorgon drar utmaningen Four Fit Challenge igång, som är ett fantastiskt bra initiativ. Upphovsmakarna är miljöföretaget Sysav som helt enkelt vill få oss att börja tänka mer klimatsmart kring kläder och mode. En utmaning där du ska välja ut fyra plagg att ha på dig under en vecka. Undantaget underkläder, träningskläder, ytterplagg och arbetsuniform. Självklart ville vi vara med i år, och hoppas även att några av er läsare också hakar på. Lite längre ner i inlägget kommer en tävling dyka upp där vi lottar ut två presentkort på 500 kr var på Myrorna. Vinnarna dras nästa helg.

Visste du att det kan gå åt så mycket som 29 000 liter vatten för att ta fram ett enda kg bomull? Eller att det krävs ca 1 kg kemikalier för att ta fram 1 kg textil? Vi svenskar kastar dessutom 8 kg kläder och andra textilier per person och år. Som man förstår är det ju helt ohållbart för vår planet.Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-1Vi har ganska lika garderober så därför får Matilda vara ansiktet utåt för den här veckan. Vi gillar båda svart, lager på lager, olika material, komfort och kvalitet. Veckans garderob består av ett par vida byxor i linne, en rak kortärmad tröja/klänning i styvt material, en tunn bomullskjorta och en oversizad tröja. Fyra plagg som lätt kan kombineras en hel vecka (+ ett par strumbyxor). Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-9Skjorta är ju bästa plagget – i bomull, linne eller siden. Kombinera med byxa eller ha den som en klänning om det är en längre modell.Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-11Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-12 Vissa klänningar funkar lika bra som tröja.Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-15En bra tröja går ju även att ha som klänning eller som här till byxor. Ja ni förstår ju själva. Hitta bra plagg som går att kombinera på många olika sätt, tänk på kvaliteten (kläder ska leva länge), och välj olika material för variation. Det är vårt tips den här veckan – och för framtiden så klart. För att reflektera över hur vi konsumerar måste göras hela tiden.Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-16Babes-in-Boyland-Four-fit-challange-17

En bra blöja är inte att underskatta. 😉

Visst låter det väl som en bra utmaning? För att peppa er lite extra den här veckan så tänkte vi lotta ut två presentkort på Myrorna på 500 kr var. För att vara med vill vi veta om du kan tänka dig att göra en egen Four Fit Challange? Skriv ditt svar som kommentar här i i lägget.

Detta är ett samarbete för en bättre miljö och framtid för vår planet tillsammans med Sysav.

Have a lovely week!

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.