Raspberry and rhubarb compote by Babes in Boyland

Rabarber- och hallonkompott

Raspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandRaspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandRaspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandBabes-in-Boyland_rhubarb-and-raspberries-5Raspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandRaspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandRaspberry and rhubarb compote by Babes in BoylandAtt uppmärksamma att rabarbersäsongen är igång börjar bli lite av en tradition här på bloggen. Tidigare har vi gjort både rabarbersaft och rabarberglass. När vi sågs sist hade Matilda med sig årets första skörd av rabarber från hennes mammas trädgård, och vi var så klart tvungna att laga något gott av dem. Även fast vi egentligen inte alls hade tid med det och vissa av oss hade ett tåg att passa. Men gott var det!

Här kommer världens lättaste, och godaste recept på en somrig kompott.
Rabarber- och hallonkompott
ca 4-5 portioner
500g rabarber
1 vaniljstång
1 dl strösocker
1 citron
100 g färska hallon
Skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar och lägg dem i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna och lägg ner dem tillsammans med rabarbern. Pressa i citronsaft från en citron (håll koll på att inga kärnor åker med). Häll i sockret. Koka på svag värme tills det blivit en kompott. Servera med vaniljglass.
0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.