Raw Raspberry Jam by Babes in Boyland

Raw hallonsylt med chiafrön

Raw Raspberry Jam by Babes in Boyland Raw Raspberry Jam by Babes in BoylandRaw Raspberry Jam by Babes in BoylandRaw Raspberry Jam by Babes in BoylandRaw Raspberry Jam by Babes in BoylandRaw Raspberry Jam by Babes in Boyland Raw Raspberry Jam by Babes in Boyland Raw Raspberry Jam by Babes in BoylandRaw Raspberry Jam by Babes in Boyland Raw Raspberry Jam by Babes in Boyland

Det här med att safta och sylta är ju verkligen något vi önskar att vi gjorde mer. För visst är det väl hundra gånger härligare att plocka fram en burk med hemmagjord hallonsylt i stället för en köpt. Men visst, det tar tid, och det är inte alltid man tar sig den tiden. Så därför tänkte vi bjuda på något minst lika gott (och nyttigt), fast betydligt enklare och snabbare – raw hallonsylt med chiafrön. Hallonen hade vi plockat i början av veckan i Fagervik, som ligger i närheten av Eskilstuna. För er som missat det inlägget (och vår guide till fler självplock och gårdsbutiker i Sörmland) så hittar ni det här.

Raw hallonsylt med chiafrön
Ger ca 1 burk

500 gram färska hallon
2 msk chiafrön
1 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap

Mosa bären med en gaffel till en ganska lös konsistens. Häll i övriga ingredienser och rör om. Häll upp sylten i en glasburk och ställ i kylen i minst en timme innan servering. Sylten håller ca 1 vecka i kylen.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny