Babes_in_Boyland-Behind_the_scenes_ikea

Behind the scenes

Babes_in_Boyland-Behind_the_scenes_ikea

Babes_in_Boyland-Behind_the_scenes_ikea-3

Babes_in_Boyland-Behind_the_scenes_ikea-2

Babes_in_Boyland-Behind_the_scenes_ikea-2 kopia

Idag har vi fotat för Ikea Livet Hemma igen. Att fota mat en hel dag är verkligen speciellt, och man brukar vara ganska slut efter en sån dag. Både i huvudet och i kroppen. Men det är det värt. Så här såg det ut lite när vi fotade sist för Ikea. För er som missat det så har vi gjort en äppelgalette och en nötig granola.

När vi frågade er om vad ni ville se mer av i bloggen så ville ni bland annat se mer hur vi jobbar. Och att fota och styla mat är ju en grej som vi gör. Nästan all matfotografering gör vi hemma hos Nathalie i hennes kök. Hon bor i en gammal sekelskifteslägenhet med några originaldelar kvar i köket. Bland annat en ganska låg arbetsbänk precis vid det stora köksfönstret med fint ljusinsläpp. Ljuset är a och o när vi fotar, och det är alltid i dagsljus. Så inga lampor. Sen så är underlaget viktigt. Här har vi använt oss av den vita bänkskivan till äppelgaletten och sen en gammal dörr (som vi fått låna av Sanna) till granolan. Ett tips är att leta på loppis efter fina skärbrädor, bord och gamla brädor att ha som underlag. När det kommer till produktval så gäller det att skapa kontraster och se vilka färger som passar ihop. Mat har ju generellt mycket färg i sig, så därför väljer vi ofta neutralt porslin och redskap i olika naturmaterial. Blanda gärna nytt och gammalt för att få den rätta känslan. Och styla inte för mycket utan låt maten tala för sig och överarbeta inte bilderna. Underskatta inte enkelheten.

Spara

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny