Dalarna, Sweden by Babes in Boyland

Dalarna – Livet Runt Kranen

Den här veckan började verkligen på bästa sätt, nämligen med en bloggträff i vackra Dalarna. Våra fina bloggkollegor Catarina och Nanna hade tillsammans med Mora Armatur bjudit in till en träff i sina hemtrakter som gick under namnet “Livet Runt Kranen”. Runt lunchtid anlände vi med tåget till Mora där vi mötte upp vårt gäng som bestod av Hanna, Sofia, Linda, Elisabeth, Elin och så Nanna och Catarina som hälsade oss välkomna. Efter en väldigt god vegetarisk lunch på Korsnäsgården åkte vi vidare mot dagens första stopp som var Zornmuseet där vi skulle få en privat visning av Zorngården. Alltså vilken gård! Så mycket fina detaljer och intressanta historier. Och lyckan att vi faktiskt fick fota i en miljö som annars har fotoförbud.   Dalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in Boyland Dalarna, Sweden by Babes in Boyland Dalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandJa ni ser ju själva! Tror alla var helt betagna av de olika rummen och det var verkligen svårt att lägga kameran åt sidan emellanåt för att också lyssna på vår duktiga guide som berättade om Anders och Anna och deras liv på gården.Dalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandVi hann även med en sväng på museet innan det var dags att åka vidare mot Smidgården som ligger i Fryksås fäbodar utanför Orsa.
Dalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna är verkligen fantastiskt. Tänk att vakna upp med den här utsikten varje dag. Som balsam för själen.Dalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandOch hösten var plötsligt här. Det var vi nog alla överens om på den här resan. Men inte oss emot.
Dalarna, Sweden by Babes in BoylandSå fint att äntligen få träffa Elisabeth som vi har följt så länge. <3
Dalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in Boyland Dalarna, Sweden by Babes in Boyland Dalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandFör er som inte besökt Fryksås kan vi varmt rekommendera det här stället. Miljön är helt enastående och stugorna lika så. Högsäsongen var visst på vintern men den vackraste tiden måste väl ändå vara nu. <3
Dalarna, Sweden by Babes in BoylandSen var det dags för lite spa innan middagen. Nanna och Catarina hade styrt upp så fint inne på spaavdelningen med levande ljus, blommor, ostar, frukt och lite bubbel.
Dalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDalarna, Sweden by Babes in BoylandDet pratades massor och badades och bastades om vart annat. Och så njöt vi av de goda ostarna som var lokalt tillverkade. Dalarna, Sweden by Babes in BoylandDagen avslutades med en fantastisk middag gjord på lokala råvaror. Det är så lätt att man överanvänder ord som fantastiskt och underbart men det var det verkligen. Bästa sällskapet och så himla bra uppstyrt av Nanna och Catarina. Vilka stjärnor ni är! Sedan somnade vi i våra rum och vaknade tidigt nästa morgon till ett dimmigt Dalarna. Mer om den dagen kommer snart.

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.