Babes_in_Boyland-Garant_frysen-6

Mellis i frysen och ett fredagsrecept

Detta är ett reklamsamarbete med Garant. Har ni funderat någon gång på hur ni använder frysen? Alltså aktivt funderat. Det har vi gjort den senaste tiden. Vad stoppar vi egentligen i frysen? Går det att tänka annorlunda och faktiskt använda frysen mer kreativt än vad man gör idag? Kanske är det själva tanken på råvaror i minusgrader som känns så oinspirerande? Men om vi tänker efter så är det ju faktiskt ett supersmart och hållbart sätt att förvara mat på och på så sätt minska matsvinnet. Detta vill i alla fall Garant uppmärksamma just nu, och tillsammans med kocken Jonas Cramby har de tagit fram inspiration och kreativa tips som får oss att se på frysen med nya ögon. Här kan ni läsa mer om den kampanjen.

Om man har en ganska stor frys (som Nathalie har) så är det perfekt att ha en mellisbox. Här kan man stoppa ner allt som man sedan snabbt vill ta fram när det vankas mellis. Bären ni plockade i somras, bladspenaten som börjar kännas lite sunkig, avokado, nötter, bruna bananer och så vidare. Av dessa härliga ingredienser kan man sedan lätt slänga ihop hallonsmoothies, en nyttig avokado- och mangoglass till fredagsmyset eller bara ta tillvara på nötter som annars skulle härskna. Eftersom det är fredag (ni har väl inte missat att vi börjar med fredagsrecept här på bloggen?)så tänkte vi dela med oss av ett superenkelt och gott glassrecept.

Babes_in_Boyland-Garant_frysen-1 Babes_in_Boyland-Garant_frysen-2 Babes_in_Boyland-Garant_frysen-3 Babes_in_Boyland-Garant_frysen-4 Babes_in_Boyland-Garant_frysen-5 Babes_in_Boyland-Garant_frysen-6

Hallon- och blåbärsglass
4 port
200 gr frysta bär (vi valde hallon, blåbär och lite tranbär)
3 frysta bananer
1-2 dl sojamjölk eller yoghurt
50 gr hasselnötter

Gör så här:
Börja med att rosta hasselnötterna. Rosta i torr panna under omrörning i några minuter. Hacka fint eller mixa.
Mixa hallon med bananer och valfri mjölk eller yoghurt. Vi använde oss av ekologisk sojamjölk. Ställ eventuellt in i frys om du tycker att den är för lös i konsistensen. Servera med en eller ett par olika toppings.

Trevlig helg!

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.