barcelona_bageri_langblondin_0308

Barcelona med en mini på två 2,5 dagar.

Vi bodde i ett lugnt område en kvarts promenad från La Rambla. Hyrde en mysig lägenhet via Airbnb. Lätt bästa sättet att bo med barn tycker jag. Man får ett sovrum att stänga dörren till så mini somnar ostört och vi kan hänga i vardagsrummet med vin och spanska specialiteter. Dock ska tilläggas att den inköpta vinflaskan aldrig öppnades på grund utav krassliga vuxna. Så det blev te och spanska specialiteter istället.

Dag ett promenerade vi till La Rambla. Undvek helt den berömda gatan och tog oss direkt till matmarknaden La Boqueria. Älskar älskar matmarknader. När vi var mätta och redo promenerade vi vidare till hipsterområdet El Born. Himla fint och trevligt område. Karin tipsade om Bar Brutal, vi kom dock (såklart) innan öppningstid.

Vi promenerade massor. Hade träningsvärk i vaderna och ont i benhinnorna i flera dagar efter vi kom hem. Mini promenerade också, eller satt i vagnen eller blev buren för att man överhuvudtaget skulle komma några meter fram.

Dag två tog vi oss till området Gràcia. Konstnärskvarter med massvis av små ekologiska grönsaksbutiker. Överlag mycket små butiker med inriktningen organic. Väldigt mysigt. Också mysigt, fast på ett helt annat sätt, att just den dagen vi var där var det en årlig barnfestival som innebar att de körde runt i en karavan och kastade godis från lastbilar. Väldigt underhållande för en mini.

Innan vi skulle ta Metron till hamnen från Gràcia tog vi oss upp på toppen till Park Güell. Sjukt ansträngande promenad då det i slutändan inte gav så mycket mer än väldigt mycket folk, renoveringsskynke så man inte riktigt såg och trötta ben.

Åt en paella, som var fantastiskt god, på en mysig restaurang i hamnen. Delade en liten kanna Sangria och tog metron hem. Eller inte hem som i Malmö som mini påpekade varjegång man sa “åka hem”. Utan hem som i hem till lägenheten i Barcelona. Och Barcelona. Vi kommer tillbaka!

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Cecilia

  Vilket underbart inspirerande inlägg Lina!! Blir sugen på en tripp till Barcelona med eventuell framtida familj 🙂

  1. enlangblondin

   Härligt! Och jag är ju sååå sjukt sugen på att åka till Tulum. 🙂

 2. Emelie

  Älskar Barcelona! Åker dit minst en gång per år!

  Jag undrar över den här möhippan i Köpenhamn om du har något tips? Vad var det för spa som ni var på?

  1. enlangblondin

   Helt galet att det var första gången jag var där! Kommer absolut tillbaka.

   Hm, minns inte alls vad spa:et heter, men kan kolla med tjejen som arrangerade! Återkommer.

 3. volang

  Så härligt det ser ut. Längtar SÅ efter sol, värme och ljus!

  1. enlangblondin

   Jamen jisses så välbehövligt med ljuset!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.