Indien_OldDelhi_Feature

Old Delhi

Det är en ruggig och grå dag i Skåne och jag drömmer mig tillbaka till ett varmt och färgstarkt Indien. En av dagarna tog vi oss till Old Delhi där vi bl a spanade in Röda Fortet.

Detta fort är alltså uppbyggt av samma snubbe som lät uppföra Taj Mahal, och var hans palats efter att han såg till att Delhi blev huvudstad istället för Agra.

Det är ett gigantiskt område och vi luskade aldrig riktigt ut vad det används till idag när vi var där, men det är alltså härifrån som premiärministern nu talar till nationen varje år, och så är det naturligtvis en av de största sevärdheterna i Delhi.

Vi traskade vidare ut på Delhis kaosartade gator och hamnade sedan mitt i en parad. Varför inte liksom?

Gatorna är ju redan som någon slags parad i sig själva.

Tar man bilder av folk får man räkna med att ställa upp på selfies efteråt, så även i detta fall med denna glada grabb!

Vi hade siktat in oss på att hitta en viss marknad, och en fick ju se ett och annat på vägen dit.

Just här, luktade det inte direkt hallon. Känns hönsbajs (eller höns generellt) bakant? Blandat med ruttna ägg? Ja men ungefär så skulle man väl kunna beskriva aromen.

Den här marknaden var kanske inte riktigt vad vi hade förväntat oss, men vi fick å andra sidan senare veta att den inte alls var klassad som särskilt turistvänlig heller pga inga turister går hit. Festligt ändå!

Stinas uttryck sammanfattar det hela!

Ja hörrni, trots smuts och illaluktande gatuhörn så är det här en helt fantastisk stad. Med helt fantastiska människor. Jag hoppas innerligt ni får uppleva det om ni inte redan har gjort det!

❤︎

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.