IMG_8434-4

2020 – vad ska det bli av med dig och mig?

Detta är ett inlägg i Hannes gästblogg hos Lovelylife. Vill du följa Hannes på andra kanaler? Kika då in hos @hannesmauritzson på Instagram. 

Godmorgon vänner!

Kan vi ta en kort sekund och konstatera att det i vår kalender nuförtiden står 2020. Ett helt nytt årtionde som väntar oss. Jag tänkte ägna dagens inlägg till att prata om det kommande året, 2020 – året då jag ska testa mina vingar.

Det är ingen hemlighet att jag under de senaste året verkligen börjat att hitta hem i mig själv och vad jag vill arbeta med. Den glöden, flamman, som så många pratar om hittar jag i fotografering, redigering, författande och sociala sammanhang. Jag ÄLSKAR att skapa meningsfulla platser där människor tillåts att diskutera och växa som individer. Jag vill kalla mig en digital kreatör då jag verkar online, men i framtiden vill jag också börja arbeta allt mer offline.

Jag drömmer om att under 2020 fortsätta arbeta med mina egna kanaler och kunna försörja mig på de till en viss del. Men det kommer ta tid – och det är OK. Jag behöver hitta företag och människor som upplever mig intressant, och jag de, för att kunna ingå i samarbeten. Jag står just nu i starten och känner mig lite vilse. Mailen ekar tom och jag försöker visa vem jag är och vad jag kan via främst min Instagram. Vad ska det krävas för att få förtroende? Det känns ju som alla andra briljerar.

Nu var inte meningen att börja prata lågt om mig själv och högt om alla andra – för jag är medveten om vad jag kan åstadkomma om jag försöker. Jag har under 8 månaders tid drivit upp en kanal med över 23.000 följare och upp mot 700.000 exponeringar i veckan. Mina inlägg får ett enormt engagemang och det är ett resultat av att jag lyckas skapa innehåll som på något sätt berör. Det är många som frågar hur jag lyckats. Många klankar ner på mig och konstaterar att de kämpat mycket längre än jag och undrar varför har de inte lyckats. Det är en fråga jag aldrig kommer kunna svara på.

Det jag vet är att jag under 2020 vill börja arbeta allt mer med att skapa innehåll åt andra företag och privatpersoner. Driva upp andras kanaler. Coacha de framåt i det digitala landskapet. Jag vill hålla i föreläsningar och workshops. Jag vill känna att det jag gör upplevs som meningsfullt för mig själv och samtliga som deltar och blir berörda av mina handlingar. Jag tror på meningsfulla sammanhang där vi växer av varandras kunskap och tankar. Jag vill träffa allt fler intressanta människor som kan saker inte jag kan. Lära varandra.

Utöver att försöka hitta vägar till arbete kommer jag investera i mig själv. I mars ska jag på en tvådagars kurs i fotografering och redigering för att utmana mig själv. Det är så jag blir bättre och i förlängning även det innehåll jag vill skapar och publicera.

Mina konkreta mål på jobbplanet är att blogga minst fyra gånger i veckan, driva upp mina kanaler ytterligare, få mina första uppdrag som frilansande kreatör, skapa fler betydelsefulla samarbeten och utvecklas inom fotografering och redigering. På det privata planet vill jag bli en bättre partner, sambo, husse och son. Jag vill också le mer mot mig själv i spegeln. Backa upp mig själv och sluta tveka på allt jag gör. Jag är bra nog. 

Så vänner, kan vi inte tillsammans försöka hjälpas åt genom det nya året? Jag fortsätter försöka skapa inlägg som inspirerar, uppmanar till handling eller förändring och ni lovar att fortsätta finnas där? Jag behöver er. För oss som arbetar i de digitala kanalerna är responsen i form av kommentarer, gillamarkeringar och dylikt enormt viktigt. Annars känns det som det vi gör hamnar i ett tomrum. Ett svart hål. Det blir ensamt. Mindre inspirerande. Vi börjar tveka. Vi behöver alltså er, troligtvis mer än vad ni behöver oss. Jag märker hur jag låter otroligt ytlig, men det får vara så idag. Jag kan inte förneka att en ekonomisk trygghet hade lättat mitt samvete. Därför ska jag fortsätta jobba hårt tills jag får möjligheten till jobb genom och utanför mina kanaler.

Tack för att du läste hela vägen hit. Nu kör vi 2020. Kram!

Klicka gärna på det lilla hjärtat.

221
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Åse

  Du är grym Hannes! Du kommer lyckas!💛
  Kram Åse

 2. Maria

  Jag tror på dig Hannes! Du är fantastiskt driven, jag är så imponerad av dig!
  Varm kram Maria

 3. Maureen

  Du har klara visioner Hannes,bara det är en stor tillgång. Fortsätt vara den du är och bara kör. . .
  Kram, Maureen

 4. Kicki

  Det här kommer bli så bra ! Du är duktig och lyckas förmedla en härlig känsla i dina bilder. Jag står vid din sida och ropar heja heja !!

 5. Millan

  Hejar och tror på DIG! 🌟🧡

 6. Jessica

  Hej,
  Vilket fantastiskt fint matbord du har. Vart kommer det ifrån?:)
  Varma hälsningar Jessica

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.