DSC00424

Tulpanens dag

Godmorgon! Måndag och ny vecka – det går så himla fort! Det känns som man ständigt väntar på att helgen ska komma.. Man väntar lite till och plötsligt är den över. Just därför uppskattar jag så att vara egen. Ingen söndagsångest där inte. Det kan bero på att mina dagar smälter samman. Den där buketten med tulpaner som jag köper för ett fotojobb, den förgyller hela min dag. Därför jobbar jag oftast lika mycket på en söndag som jag gör på en tisdag, om ni förstår vad jag menar. Det beror på när lusten till skapandet finns där. Haha. Men jag älskar det! Det ska ni veta!

Den här veckan är det Formex i Stockholm och dit ska ju alla. Det är en samlingsplats som värderas högt och många konstaterar att om man är någon, då är det där man ska vara. Ska jag dit? Nej. Jag ska vara helt ärlig och säga att detta med trender och mässor är ingenting jag gärna konsumerar om det inte finns något direkt syfte. Om det vore så att jag var anlitad för att hjälpa något företag jag uppskattar, då hade det varit annorlunda. Men just att spendera timmar på icke meningsfulla sammanhang som utvecklar mig som person, då avstår jag gärna.

Tulpanens dag

På onsdag däremot ska jag efter ha blivit inbjuden av Hanna Wendelbo gå på en tulpanworkshop i Höganäs. En vacker plats, inspirerande människor och underbara arrangemang med tulpaner – vem är jag att tacka nej till det? Det kommer bli så kul! Jag har lovat mig själv att under 2020 ska jag vara öppen för allt som kommer min väg. Om det känns läskigt, då ska jag verkligen överväga det. Om det känns roligt, då ska jag definitivt göra det. Lite som ett mantra för att jag ska må bra i mig själv och inte stanna upp min utveckling.

Veckans planer

Utöver workshopen med Hanna har jag ett mål med veckan: bygga upp en vacker miljö inomhus och fota vallmo! Vilken helt otrolig blomma. Den är simpel, skör och alldeles underbar. Efter mitt möte med Malin kom jag fram till om jag vill utvecklas som fotograf, då måste jag utmana mig själv! Jag kan helhetsbilder. Jag vet exakt vilka vinklar jag ska arbeta med för att fånga vårt kök, sovrum och dylikt.. Men detalj- och porträttbilder är en helt annan värld som för mig ännu är outforskad. Utöver det ska jag fokusera på mitt välmående och försöka komma in i mina rutiner som hamnat lite i skymundan efter julledigheten. Jag ska också börja fixa den lilla hjärnan i vårt sovrum som jag stört mig på! Jag vill ha in ett litet skrivbord, massor av loppisprylar, knopplistor och torkade växter. Det ska bli en hörna där kreativiteten ska få flöda.

Det blir en fin vecka. Jag hoppas er blir lika fin och att ni är fyllda av energi. Om det känns tufft, kom ihåg att solen blir varmare och stannar längre för varje dag som går! Kram!

Klicka gärna på det lilla hjärtat.

44
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Vilken fin arbetshörna! Sån vill jag också ha!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny