=)

Bananbröd

Godmorgon! Vakna, vakna! Det är bästa dagen! Haha. Jag älskar det talesättet. Lördagar och söndagar är verkligen heliga för mig. Det känns verkligen OK att inte göra många knop och bara vänta in dagen. På vardagar kan jag uppleva att det känns som man ska hinna med så otroligt mycket.. Nästan så att man blir stämplad som lat om man inte går upp tidigt, jobbar hela dagen, tränar, är den perfekta sambon, håller hemmet rent och hinner samtidigt skina utåt i alla kanaler.. Ja, ni förstår vad jag menar. Jag upplever iallafall helgen som helig! Då får jag ta allt i min egen takt utan att känna hur omvärlden springer om mig.

Igår fick jag ett så stort sug på bananbröd och när jag ställer mig in på något, då ska det ske snabbt. Så efter jag avklarat förmiddagens träningspass begav jag mig till butiken och införskaffade mig det som behövdes.

Tada! Bananbröd a la Hannes. Lite bränd banan, men otroligt saftig och absolut inte torr. En god kopp kaffe vid sidan om och fredagsfikat var säkrat. Jag skriver receptet till er nedan om ni blir sugna på lite bananbröd!

Ingredienser som du behöver är.. 

100 g rumsvarmt smör

2 dl socker

5 mogna bananer 

2 ägg

3,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1/2 tsk vaniljpulver

Gör såhär.. 

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Smöra och mjöla en brödform, ca 1 ½ liter (för 10-12 skivor).

3. Skala och mosa fyra av bananerna. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa först ner äggen och sen de mosade bananerna.

4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet. Häll över i formen. Skala och dela en banan längsmed. Lägg med snittytan uppåt på smeten.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter tills brödet är gyllene. Låt svalna och skär i skivor.

Jag hoppas det ska smaka! Perfekta att skiva upp och slänga i frysen så finns det alltid godfika hemma när du får oväntat besök. Nu ska jag fortsätta mitt vinterstudion marathon här hemma. Jag planerar mina dagar runt vinterstudion. Haha. Kram på er!

Klicka gärna på det lilla hjärtat.

30
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.