DSC01404

Sockerkaka med smak av päron

Hej vänner! Plötsligt händer det! Nu har jag  tagit mig i kragen och börjat göra något jag alltid tyckt väl om, men inte gjort.. Nämligen baka! Jag har bestämt mig för att börja värva in matlagning, bakning och matfotografering allt mer på både blogg och Instagram. För den storslagna premiären gjorde jag mig en sockerkaka med päron i!

 

Ingridienser

Matfett och ströbröd till formen.

2 ägg.

3 dl vetemjöl.

1,5 tsk bakpulver.

0,5 tsk vaniljsocker.

3 dl strösocker.

50 g smör.

1 dl mjölk.

1 päron.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  2. Skala ett päron och mosa det till en mjuk konsistens.
  3. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Häll i det krossade päronet i sockerblandningen och vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  4. Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.
  5. Antingen rör du samman florsocker med vatten till glasyren eller så använder du kondenserad mjölk likt mig. Då blir det lite extra lyxigt.

Något av det roligaste jag vet är att bygga upp olika scener och scenarion när jag ska fotografera. Just därför är mat nästan ännu roligare att fotografera då du har en huvudpjäs, maträtten eller bakverket, som du ska framställa. Så kul! För att vara min ”riktiga” första gång är jag väldigt nöjd. Pinterest, tack för all inspiration!

Jag hoppas det ska smaka!

Kram och klicka gärna på det lilla hjärtat!

69
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Piasboning

    Måste prova i helgen! Tack för receptet. 🌺🌹❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.