Meddelanden-bild(4176781116)

Dessertpaj med citronkräm

Godmorgon fredag! En av de bättre dagarna i veckan, helt klart. Min favoritdag är utan tvekan lördagar då de oftast är helt kravlösa hemma hos mig. Då får man ta det lugnt och göra exakt det man själv vill.. Underbart!

Idag är det äntligen dags för ännu en upplaga av Hannes fredagsfika! Dagen till ära vill jag bjuda er på en dessertpaj i mindre format med en underbar citronkräm. Är de små, då får man ta fler! Eller så gör du som mig och tar hur mycket du vill, oavsett.. 

Ingredienserna du behöver är ..

Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk florsocker
125 g smör
1 äggula

Citronkräm
1 ekologisk citron, rivet skal & saft
50 g smör
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk maizena majsstärkelse

Gör såhär för att få till en fin paj..

1. Lägg mjöl och florsocker i en matbredare. Tillsätt smöret, skuret i bitar. Arbeta ihop till en smulig deg. Det går även bra att arbeta förhand, det gjorde jag!

2. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen i minst 30 min.

3. Sätt ugnen på 175 grader.

4. Dela degen i önskad storlek och tryck ut den i portionsformar. Pensla med lite vatten och grädda formarna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kallna.

Gör såhär för citronkrämen..

1.  Smält smöret och ställ det åt sidan. Blanda övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme, samtidigt som den vispas tills den tjocknar, i ca 10 min.

2.Rör ner det smälta smöret, citronskal och saft. Låt krämen stå kallt och rör runt då och då.

Nästa steg är att fylla pajskalet med citronkrämen och önskad topping. Den här gången valde jag blåbär och hallon för att få ytterligare känslor av vår. Perfekt att förbereda dagen innan och ha i kylskåpet!

Njut nu av din fredag och allt du har framför dig. Tack för du valt att kika in hos mig!

Om du tycker om mina inlägg, klicka gärna på det lilla hjärtat. Kram!

25
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Volang

    Mums! Ska testa din chokladkaka idag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.