DSC02707

Kärlek, inspiration och nya möten

Godmorgon och välkommen måndag! Hur mår ni idag? Jag mår fint och känner mig tankad på energi, inspiration och kärlek efter mina senaste dagar.

I fredags satte jag mig tidigt och begav mig till Mariefred för att besöka Marianne och Malin, som tillsammans driver Fabrikören – en kreativ duo. Jag har lärt känna just dessa två underbara individer genom Instagram och för några veckor sedan besökte jag de och har sedan dess varit deras fangirl nummer ett.

Jag och Marianne har verkligen bondat över liknande värderingar, tankar, att vi båda är från Skåne och framförallt: kaffe. När jag kom in i deras fantastiska studio frågade Marianne om det var lönt att sätta på en kanna då vi strax skulle gå och äta lunch. Jag gav henne en blick som symboliserade ”vad var det för fråga?” med glimten i ögat och Marianne skrattade. Klart vi ska ha kaffe och kaffe fick det bli..

För en individ som arbetar inom det kreativa så blir man nästan galen i den här miljön.. Ljuset, texturerna, materialen, vinklarna.. Det finns så mycket att göra och möjligheterna är oändliga!

Vi babblade på i all oändlighet kändes det som innan underbara Mari, min nya kollega, anlände från Enköping till Mariefred. Den primära anledningen till att jag gav mig iväg på en liten roadtrip var för att jag och Mari skulle hålla en föreläsning/workshop i hennes fantastiska hem som grundade sig i sociala medier. Vi diskuterade hur man organiskt kan växa som konto och erhålla förtroende och relevans under en längre tid. Vi samtalade även om vikten av att vara närvarande, det visuella i kombination med typografi och dylikt.. Allting med konkreta tips och vägar hur man ska gå tillväga. Det finns alltid miljontals vägar att gå och teoretiskt är allting möjligt, men det vi måste hjälpa varandra med är hur vi rent konkret kan gå tillväga. Det var en förträfflig lördag vi fick! 15 underbara kvinnliga egenföretagare eller kreatörer kom och besökte oss. Tyvärr fick 3 stycken förhinder samma morgon, men det blev en fin dag oavsett vad.

Marianne, jag, Mari och fotograf Malin

Jag har sagt det förut och säger det igen –wow vilken underbar omväxling det är att få finnas i en värld som domineras av underbara kvinnor! Just sociala medier och dess oändliga förlängda ben har under en lång tid byggts upp av kvinnor och dess förmåga att skapa underbart innehåll. Jag är därför så glad att få finnas i en värld där utrymme har lämnats till kvinnorna, då i vår tid fortfarande, tar många män andra män bakom ryggen och exkluderar. Jag hoppas vi snart når en tid där samtliga kön och allt där i mellan får samexistera med samma möjligheter och värde.

Jag och många vänner pratar just om vikten att faktiskt ge sig själv tiden och utrymmet att resa iväg ibland och träffa andra likasinnade. I vår bransch arbetar vi alla på varsitt hörn och möts digitalt, oftast inne på Instagram, men att få ses och utbyta faktiska ord och värme får en att vilja och orka fortsätta. En resa som denna fyller mig lika bra som många tycker en charterresa gör. Jag blir tankad på energi, kärlek, inspiration och reflektion.

Tack till Marianne, Malin och Mari för att ni alltid är så välkomnande. Kram!

Om du tycker om mina inlägg, klicka gärna på det lilla hjärtat.

56
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Helt underbart att ro om dig en hel helg Hannes. Och vilken helg vi har haft har knapp man landat i alla känslorna. Så många härliga möten, samtal och möjligheter. Stor kram på dig min kompanjon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.