327784B3-AE16-4244-9E7E-7047218C8D9F

SÅ ETT FRÖ

Så här såg det ut när Olivia och jag sådde tomat- och blomfrön här om veckan. Någon jag drömt om att göra med mitt barn redan innan jag blev mamma och äntligen är hon såpass stor att vi kan göra det ihop, och det var precis så mysigt och härligt rörigt som jag föreställt mig. Nu har fröna börjat gro och vi kollar dem tillsammans varje dag och vattnar. Så viktigt och roligt att lära barn sådant tycker jag. Kan verkligen rekommendera boken ”Så ett frö” av Rosendals Trädgårdar med fokus på just att odla med barn. Fick den av mannen som en symbol för vår framtid ihop med familj, långt innan vi blev föräldrar, och nu står jag där – mitt i mina drömmars framtid med jord under naglarna och en glad unge som älskar mina pyssliga påhitt.

Med en pappa som trädgårdsmästare, som dessutom hade en handelsträdgård på vår bostadstomt när jag var liten och även en blomälskande och pysslig mamma, så har trädgård, odling och blommor alltid funnits nära mig. Att få föra det vidare nu till min egen dotter är för mig väldigt stort och naturligt och jag hoppas på många fina stunder i trädgården med henne framöver.

Näst på tur blir gurka och luktärtor och att börja förbereda för någon typ av växthus. Har ni börjat förkultivera ännu?

12
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny