Lovely life resa rom

VYKORT FRÅN ROM

Då var vi hemma från vår lilla tripp till Rom. Det blev en väldigt intensiv och varm resa med många intryck, långa dagar och blandade känslor.

Det var tyvärr en hel del som inte levde upp till våra förväntningar och en del som var rent av bedrövligt. Men vi gjorde det bästa av resan och är oerhört tacksamma för så mycket tid för vår lilla familj. Det är verkligen lyxigt att bara få hänga med varandra hela dagarna utan jobb eller andra måsten och upptäcka en ny plats tillsammans.

Skräpigaste staden jag sett

Jag känner ändå att jag måste klaga på hur fruktansvärt smutsigt och skräpigt det var överallt, med drivor av plast och elände och inga papperskorgar i sikte någonstans. Vi såg människor äta en glass och sedan bara kasta bägaren och skeden direkt på marken. Likaså flaskor, burkar, cigaretter och gamla kläder. Det gör så ont i mig att man förstör en så fin stad med all sin makalösa historia på det sättet.

Något som också gör ont är att Olivia såg allt skräp och undrade varför vi inte plockade upp det som vi brukar göra hemma med skräp vi ser på promenaden. I Rom var det helt omöjligt. Varför förstör vi våra barns framtid på det viset?

En annan sak som var outhärdlig var trafiken. Trånga gator och inte en enda var gågata utan trafik, och folk kör inte direkt lugnt och sakta. Inte ens förbi en barnvagn. Så överallt var man på helspänn och rädd för att utsätta Olivia för risk.

Sedan var det, tro det eller ej, väldigt svårt att hitta bra och prisvärd mat. Inte heller var det särskilt gästvänligt i butiker eller på resturanger. Speciellt inte om man hade barn med sig. De stod verkligen och blängde argt på oss så fort vi gick in i en butik, och då är Olivia en väldigt lugn tjej för sin ålder. Helt annat i Grekland faktiskt.

Inte bara dåligt

Men nog klagat, saker som var positiva och vackra var såklart de pampiga gamla stenbyggnaderna, de tjusiga fontänerna (som nog Olivia slängt ett mynt i varje och önskat sig en enhörning) och så de fina oaserna i form av parker mitt i stan.

Jag kommer att skriva ihop en liten guide för att resa till Rom med småbarn inom kort. Håll utkik!

10
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.