skog foto

MÅNDAGSTANKAR

Hej på er och hej vintertid! Jag tänkte börja med att varje måndag dela med mig av lite spontana eller icke spontana tankar om livet, hemmet, kärlek eller lite vad som egentligen. Känns som ett bra sätt att starta veckan på och dessutom en bra påminnelse för mig själv att komma ihåg att blogga. Glömmer tyvärr bort min egen blogg lite nu när jag pysslar med Lovelylife och andra projekt, men det är första tanken – blogg varje måndag, minst. Sounds good?

Andra tanken är att skogen är min absoluta favoritplats, och har nog alltid varit. Där får jag inspiration, kraft och energi och är så glad att vi har den precis runt hörnet. Saknar dock vår egna skog som vi hade och faktiskt ägde (om man nu kan äga natur) vid vårt förra hus. Där hängde vi jämt, plockade hem en massa fina naturmaterial och högg vår egen julgran. Saknar det och mycket annat extremt mycket faktiskt. Men kanske blir det så en vacker dag igen, och just nu duger denna skog alldeles utmärkt. Jag bara älskar att vara där med Olivia, som trivs lika bra som jag. Har ni någon favoritplats?

Inredningsplaner

Regn och sol omvartannat, aprilväder runt Halloween. Lite vårt att planera dagarna ibland känner jag men vi håller oss en hel del inomhus just nu och lägger stort fokus på huset och inredning. Renoveringen av det som ska bli Olivias nya rum har tagit fart ordentligt och i morgon ska vi hämta ut färg till både väggar och golv. Spännande! Annars förnyar vi mest i de flesta rum lite allmänt och förbereder sakta men säkert inför julen.

Har beställt några fina stjärnor, hängt upp en ny lampa över bordet och i kväll ska vi äntligen beställa en soffa (om vi lyckas enas om en och samma!). Vardagsrummet känns som en katastrof då jag avskyr både soffan och mattan. Måste få in lite varmare färger och mer mys, så ska det nog bli bra tillslut! Vad pysslar ni med nu under dessa mörka dagar?

Håll utkik efter tips och guider

Då det regnade hela helgen passade vi på att baka världens godaste, kalljästa kanelbullar med extra allt. Så goda att jag åt fyra stycken, och de var inte små vill jag lova. Dessa kommer ni att få recept på i veckan här på Lovely Life. Håll även utkik efter andra små guider och pysseltips här framöver, såsom mina egentillverkade julstjärnor från förra året. Är det något särskilt ni vill ha tips på, så maila mig gärna på ingrid.w@hotmail.com eller kommentera här.

Perfektion VS verklighet

Sist men verkligen inte minst vill jag uttrycka en viss besvikelse och tanke kring det här med perfektion. Jag postade igår en av bilderna ovan på Olivia i sin nya pyjamas och tofflor med enhörningar som hon älskar mer än något annat just nu – härliga unge! Vipps hade jag tappat ca tio följare och det var inte oväntat alls. Jag visste att det skulle hända.

Jag skrev i mitt inlägg att jag är trött på perfektion och stressen den utsöndrar. Ibland måste man låta barnen välja och bara få vara som de är och göra det de älskar. Är less på att alla konton strävar efter att se identiska ut och tror lite på att bryta av ibland för att skapa personlighet. Tappandet av följare visar hur skevt det är och gör mig bara mer peppad på att visa upp verkligheten och att Olivia får vara med och styra mer. Så, är ni ute efter enformig perfektion på Instagram, följ inte mig. Det var allt. Tankar?

17
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.