lovely Life jul pynt julstjarna

MÅNDAGSTANKAR – REDO FÖR ADVENT OCH HÅLLBAR JUL

lovely Life sno applen jul

Måndag igen – min bästa dag på veckan! Är alltid så peppad då och har tusen idéer. Och tusen saker att göra förstås. Men det är ju så en måndag ska vara tycker jag.
Adventsveckan har börjat och äntligen ser man slutet på gråa november i horisonten. Nu längtar jag efter snö och vitt ljus. Bilden ovan är tagen i trädgården vid vårt förra hus. Herregud vad jag saknar det ibland, trots alla sina brister. Men jag kände mig friare där. Inga grannar, jobbiga ljud eller begränsade ytor. Bara naturen, egen skog och ren luft. Längtar enormt mycket efter det igen. Det är så jag är som lyckligast och lugnast. Håller alla tummar för att det blir så igen snart. Snälla 2020, öppna nya dörrar för oss!

lovely Life jul pynt julstjarna

lovely Life jul pynt julstjarna

lovely Life jul pynt pyssel

lovely Life jul pynt julstjarna DIY

lovely life julstjarna DIY

Pysslet är äntligen igång på riktigt. Stjärnorna hänger i fönstren och vi klipper och klistrar. Har kommit på en ny grej man kan göra av tapet som jag ska visa er. Den blå stjärnan längst ner är gjord av fantastiska Sandbergs tapeter och är resultatet av pysslet vi hade med  Lovely Life förra veckan.
På de översta bilderna ser ni lite min färgskala denna jul med underbara ljus i rosa och senapsgult från Indiska och den vinröda stjärnan som ni hittar här. Till fyndigt reapris dessutom. Vilka färger kör ni i år? Klassiskt rött eller pastell? Kanske guld?

lovely Life jul pynt vintage retro

lovely Life jul pynt vintage retro

lovely life paketkalender DIY

Hållbar jul – viktigare än någonsin

I helgen var vi på loppis och vilka fynd det blev! Jag älskar att köpa julpynt och julklappar second hand och tanken på att de varit med längre än bara en jul. Den gamla oöppnade julkalendern och kulorna är ju helt magiska. Undra när de är gjorda. 50-tal eller 60-tal kanske? Vad tror ni?

Olivias paketkalender är snart klar också, och en stor del av presenterna är loppisfynd. Viktigaste tiden någonsin att tänka på hållbarhet vid jul, nu när vi konsumerar som allra mest. Kalendern gjorde jag och min mamma förra året av grönt linnetyg och jag älskar att kunna återanvända den år efter år. Får vi fler barn så får de varannat paket och kanske saker de kan använda tillsammans. Åh, vad jag älskar denna tid!

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.