lovely life jul diy julstjarnor tapet

DECEMBER, JUL OCH ADVENT – NU GÅR VI ALL IN

lovely life jul krans

lovely life jul barn tradgard sno

lovely life jul jarnek tradgard sno

lovely life jul barn tradgard sno

lovely life jul plantera hyacinter

December, jul och advent är äntligen här och nu är det väl okej att gå all in på jul va? Vi har ju faktiskt tjuvstartat en hel del i år, för att november annars blir så himla grå och trist. Men nu kom äntligen snön, ljuset och julstämningen och det är vi väldigt lyckliga för. Vi har åkt lite pulka på den lilla snö som finns på gräsmattan, gett fåglarna lite gott att äta och planterat julblommor ute på verandan. Kallt som tusan är det, men friskt! Allt blir ju roligare med världens sötaste lilla hjälpreda också. Ser ni hur fin overall hon fått? Från Konges Slöjd!

lovely life jul diy julstjarnor tapet

lovely life jul diy julstjarnor tapet

lovely life jul diy julstjarnor tapet

Lovely life barn jul pepparkaksklader

Här ovan ser ni, förutom en tokig pepparkaksgumma, de sista julstjärnorna jag tänker vika i år. Har säkert gjort 25 stycken bara i år, och har dessutom några från förra året, men nu får det vara nog. Har kramp i fingrarna! Nu kör vi vidare med att göra vackra paket och kransar istället. Dessa gjorde jag förövrigt till ett litet fotojobb för Vintagefabriken nu i helgen, med deras nya helt magiskt fina inslagningspapper som ni måste kolla in. Pepparkakan ovan är för övrigt väldans pepp på luciatåget med förskolan nästa vecka. Mamman kommer gråta floder som vanligt.

Lovely life jul advent ljus

Lovely life jul advent ljus

Lovely life jul advent ljus

Lovely life jul advent tekalendern

Lovely life jul advent paketinslagning

Lovely life jul paketkalender

Så mysigt att både första advent och första december var på samma dag i år. Dubbelt mys liksom! Jag har fixat en paketkalender till Olivia som vanligt, med en stor del presenter inköpta second hand. Själva kalendern gjorde jag och min mamma förra året, och även om det är lite jobb så älskar jag att fixa den varje år. Det bästa är att jag glömmer vad jag slagit in, så det blir lika spännande för mig. Vet att många tycker man skämmer bort ungarna med sådant, men jag tycker det är så vansinnigt kul att pyssla ihop det, så det struntar jag i. Hon är så snäll jämt så jag gör det så gärna. Får vi fler barn så får de väl köra varannan dag! Hur gör ni?

Julkalender även för oss vuxna

Det är dock inte bara lillan som har något kul att se fram emot hela december, utan maken och jag har en julstrumpa vid kakelugnen som vi lägger varsin julklapp i varje advent. Utmaningen är att allt måste vara inköpt second hand för att minska konsumtionen, och det är så kul att ge sig ut på hemlig skattjakt. Lite svårare, men mycket roligare och mer påhittigt!

Min present i söndags var en riktig fullträff – nämligen den vackra gamla flaskan med “juldricka” ni ser ovan. Han känner mig minsann, den där mannen! Den kommer åka fram varje jul, precis som min älskade pepparkaksburk. Sedan har jag ju den underbara Tekalendern från Nabo också att njuta av varje kväll. Perfekt för mig som alltid dricker en kopp té till någon serie på kvällarna. Så roliga smaker de tagit fram och de två hittills har varit galet goda. Rekommenderas!

 

 

14
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Mams

    ♥️♥️♥️

  2. Viktoria Holmgren

    Så fina bilder!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.