Lovely life vårbukett blommor

Vårbukett – Anemoner och Nejlikor

lovely life blommor bukett

En vårbukett med vita nejlikor och skira anemoner – så enkelt och fint! Mer behövs inte för att skapa lite härlig vårkänsla, i väntan på sina egna snittblommor. Tyvärr är utbudet här där vi bor inte det bästa och de blomaffärer som finns på vår lilla ort har bara det vanligaste. Klart man kan be dem beställa in men man vill ju gärna hitta den där oasen som säljer de vackraste och mest unika blommorna. Här om dagen lyckades jag med det tack vare min svärmor. Det finns nämligen en liten, äkta handelsträdgård precis där de bor. En sådan som påminner mig om min barndom.

Varför det? Kanske ni undrar, men vi hade ju faktiskt ett familjeföretag på tomten, i form av just en handelsträdgård när jag växte upp. Det var mitt paradis och ofta när jag besöker stora kedjor så saknar jag den där genuina känslan. Är ni på besök i Halmstad, besök gärna Fritz Blommor.

Lovely life vårbukett blommor

Vårbukett i vitt och grönt

Så, den här lilla buketten knåpade jag själv ihop med vita nejlikor och vackra anemoner. Nejlikorna står verkligen superlänge i vas, så de kan man bara byta ut kompisblommorna till när de sloknar. Även tulpaner är ju vackert ihop med dessa förstås. På tal om tulpaner så har faktiskt mina börjat kika upp ute i rabatterna redan. Känns helt knäppt egentligen men jag måste ju erkänna att det ändå gör mig lycklig. Så det kanske inte dröjer så länge tills jag kan komponera min egna vårbukett igen! Har ni börjat se några vårtecken ännu, där ni bor?

Lovely life vårbukett blommor

Vårkänslor och odlingsplaner

Nu är längtan efter vår stor. Kanske större än något annat år faktiskt. Det har börjat klia ordentligt i odlingsfingrarna och jag har stora planer för min blomsterodling i år. I helgen var det varmt och strålande sol så Olivia och jag var ute länge och började påta i trädgården. I år ska vi gräva en större yta för min snittblomsodling och låta odlingslådorna göra plats för grönsaker och örter. Förra året tog blommorna över och jag insåg redan då att de behövde mer plats. Landet ska förnyas och där ska vi odla massor av kål, spenat, potatis och kronärtskockor. Ikväll ska jag beställa frön och innan veckan är slut ska jag så de första i köksfönstret. Som jag längtat! Läs mer om mina planer här.

 

15
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Mia

    Vad mysigt att påta i trädgården med sin lilla vän. Min vill inte hänga med ut lika ofta längre ❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.