155F8CB9-EC31-403E-A2F5-F5A288341D34

Recept – Dinkelvåfflor

lovely life recept våfflor

Våffeldagen är äntligen här och vad passar väl bättre då än att bjuda på ett smarrigt recept? Kanske har ni redan hunnit ätit en våffla idag men det går väl alltid ner en till tänker jag? Glöm trista färdiga pulver – egen smet är så enkelt att göra själv och blir så mycket godare! Här är en aningen nyttigare variant med dinkelflingor som gör magen lite gladare. Passar lika bra med söt eller salt topping. Smaklig måltid!

lovely life recept våfflor

Ingredienser ca 8-10 st:

100 g smör

2 ägg

1 tsk bakpulver

4,5 dl mjölk

1,5 dl dinkelflingor

4 dl mjöl

2 krm salt

Gör så här:

Smält smöret och låt svalna en aning. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa sedan  ner mjölk , ägg och smöret och rör till en jämn smet. Låt vila lite. Låt en klick smör smälta i våffeljärnet innan ni börjar grädda!

lovely life recept dinkelvåfflor

Här har jag gjort en salt variant med avokado, en klick majonnäs, flingsalt och persilja samt en söt med löst vispad grädde, hjortronsylt och kanel. Toppa med vad ni tycker är godast och njut. Glad våffeldag på er!

16
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Julia

    Vilket roligt alternativ!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.