lovely Life Baka sockerkaka

Snälla och vackra, färgade ägg till påsk

lovely Life fargade agg

lovely Life fargade agg Pask

Alltså, hur lycklig kan man bli över några färgade ägg? Väldigt lycklig tydligen! Speciellt om man inte har egna höns eller känner någon som har. Eller om man inte orkar hålla på och kladda med olika vattenbad för att färga vita ägg, som ändå inte brukar bli särskilt bra. Inte nog med det är dessa gårdsägg så färska och framförallt snälla de kan bli, eftersom de kommer från en gård som ligger ett stenkast från oss, med lyckliga fria hönor. Underbart! Och hur vackra är de inte?

lovely Life fargade agg Pask

lovely Life fargade agg Pask Baka

lovely Life Baka sockerkaka

Dessa fina färgade ägg har vi redan hunnit baka sockerkaka av, blåst ur, gjort ugnspannkaka med, haft på kvällsmackan och pyntat påskriset med. Tycker färgerna i olika gröna och bruna nyanser är helt otroligt fina. Tänk vad häftigt att de blir sådana, helt naturligt! Någon gång i framtiden när vi funnit vårt drömhem på landet ska jag minsann ha egna höns. Framförallt så man slipper köpa de i butiken, för äggindustrin är helt fruktansvärd ärligt talat. Köper alltid ekologiska men ändå. Tänk på vad ni köper nu i påsktider!

lovely Life fargade agg paskris

Kolla med lokala gårdar eller bekanta

Hur får man då tag på dessa skatter till ägg? Jag skulle rekommendera att först höra sig för på Facebook och bland bekanta. Folk som känner folk ni vet! Hönsen börjar värpa ordentligt nu på våren så det finns säkert någon som har fler ägg än de själva kan göra av med. Här där vi bor finns en anslagstavla på Facebook för vår lilla ort så jag frågade helt enkelt där och fick massa svar. Det blev dessutom en mysig utflykt för oss alla tre och Olivia fick titta på hästarna som bodde på gården med. Toppen aktivitet om man vill komma ut på landet lite. Så kolla runt på olika sidor som Blocket eller Tradera kanske, eller sätt upp en lapp på mataffären. Önskar er en glad påsk.

Följ mig gärna på Instagram för att se vad vi hittar på. Där kör jag också lite filmer om min graviditet och så vidare just nu. Håll också utkik efter fler fina påskinlägg här på Lovelylife.se Vi hörs snart!

27
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.