Lovely live hemester tips

Hemester Tips – Ge er ut i skogen

Lovely live tips hemester

Lovely live hemester tips

Lovely live hemester tips

Här kommer ett litet hemester tips – att ge sig ut i skogen. Hemester eller Staycation har verkligen blivit fullt verkliga begrepp denna vår och sommar och det gäller att vara kreativ med vad man ska hitta på. Nyttigt och lärorikt ändå! Dessutom billigt, miljövänligt och ganska avslappnat. Det behöver liksom inte vara så svårt och  krångligt att hitta på något tillsammans, eller hur?

För oss har det dessutom fått dubbel betydelse tack vare att jag är gravid och inte orkar så mycket. Att den där resan till Kanarieöarna i mars inte blev av gör inte så mycket såhär med facit i hand. Vi har funnit mycket tid till varandra här hemma, pysslat mycket med hus och trädgård och gjort små, enkla utflykter här och där. Det räcker ju faktiskt!

Lovely live hemester tips

Lovely live hemester tips

Lovely live hemester tips

Lovely live hemester tips

Skogen är verkligen toppen som utflykt med barn, på flera olika sätt. Den finns ofta i närheten, stor som liten. Det är skugga där när solen steker på. Lekplatser känns överflödiga då det är minst lika spännande att hoppa på stenar, klättra på stubbar och kasta kottar i bäckar. Det finns alltid något nytt att upptäcka, luften är ren och frisk och man kan passa på att lära sig lite om naturen på samma gång. Olivia älskar att titta på insekter, leta fina pinnar, räkna stenar och se vad som flyter bäst när man kastar det i bäcken. Snart kommer det också finnas bär och svamp att plocka, tack vare allt regn på sistone. Har man tur kan man också se och höra spännande djur som bor där. Ett riktigt äventyr för små nyfikna själar!

Lovely live hemester tips

Lovely live hemester tips

Lovely live hemester tips

Lovely live hemester tips

Lovely live hemester tips

Packa matsäcken och ge er ut

Så, med detta sagt tycker jag ni ska bege er till närmsta skog. Sitt på en stubbe och ät lite god matsäck. Lyssna på alla vackra ljud och andas in den rena luften. Jag lovar att man känner sig som en ny människa efteråt. Ett himla bra hemester tips om man frågar mig!

Vill ni ha fler tips på utflykter på hemmaplan, spana då in mina kollegor här på Lovelylife! Glöm inte att klicka på lilla hjärtat om ni gillar mina inlägg. Det gör mig så glad!

 

10
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.