Lovely life snittblomsodling

Vår snittblomsodling – Drömmen som blev sann

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Hej från vår snittblomsodling! Äntligen lever jag drömmen nu, efter allt grävande och slitande hela våren. Inte är den särskilt stor eller perfekt egentligen, men oj så stolta vi är att vi faktiskt blev klara med tre bäddar. Det är nu en enda djungel av Dahlior, Malva, Rosenskära, Solrosor, Vallmo, Sömntutor, Blåklint och annat fint. En riktig färgexplosion som är en fröjd att strosa runt bland. Hade verkligen denna målbild för några månader sedan – att kunna gå där med lillen i bärsjalen och plocka stora buketter med Olivia. Älskar att göra det med henne, för hon blir lika lycklig av blommor som jag. Hoppas Bill också kommer uppskatta det i framtiden.

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Kanske utökar vi denna odling med fler bäddar framöver, men är vansinnigt stolt ändå att vi lyckades slutföra denna, trots graviditet och tidsbrist. Allt måste ju inte expandera och vara så stort och massivt jämt heller. Huvudsaken är att man är lycklig. Vi har alltså gjort dessa bäddar med metoden täckodling som Sara Bäckmo skriver om HÄR. Så smart och skönt att slippa gräva så mycket. Sedan fick vi hämta hästgödsel hos en kollega till maken som vi blandade ner i jorden, och det måste gjort susen för det växer som tusan. Blommorna är odlade från frö och knölar, och det som lyckats allra bäst är ändå kallsådderna som jag lärt mig utav Hanna Wendelbo. Det funkade verkligen toppen och det kommer jag göra varje år från och med nu.

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Tid att njuta

När hösten kommer ska jag även försöka gräva ner lite perenner som förhoppningsvis ska trivas. Även fler skott av humle som ska få klättra på bågarna där. Sedan påbörjade vi även en bädd till som aldrig hann bli klar innan det var dags att varva ner inför förlossningen. Även den ska vi fixa färdigt med. Men såhär i efterhand kan jag känna att jag stressade alldeles för mycket med detta in i det sista. Nu tänker jag bara njuta, plocka buketter och strosa runt där med mina små älsklingar. Resten får växa fram i lagom takt. HÄR kan ni se hur det såg ut för några veckor sedan och HÄR finns fler inlägg med tips från mina kollegor här på Lovelylife.

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Lovely life snittblomsodling

Glöm inte att klicka på hjärtat om ni gillar mina inlägg. Kram från mig <3 

14
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.