Lovely life uteplats bambuvägg

Uteplats – En vägg av gräs

Uteplats – En vägg av gräs, i samarbete med Hornbach

Lovely life uteplats bambuvägg

Lovelylife uteplats

Lovely life uteplats bambuvägg

Någon vecka innan förlossningen passade jag på att göra ett litet jobb för Hornbach. Vår nya uteplats hade en tråkig och ful hög med gräs och jord (se nedan) efter att vi grävt för gruset. Den visste vi att vi ville dölja på något sätt. Eftersom vi inte är några snickare eller hade särskilt mycket ork denna vår och sommar, så ville vi hitta en så enkel lösning som möjligt. Så ett par stolpar och en gräsvägg på rulle gjorde susen!

Lovelylife uteplats gräsvägg

Lovelylife uteplats gräsvägg

Så här såg det ute före. Inte särskilt prydligt!

Lovelylife uteplats gräsvägg

Lovelylife uteplats gräsvägg

Lovelylife uteplats gräsvägg

Detta har verkligen blivit en riktig favoritplats i trädgården. Ett mysigt “rum” i skuggan av de stora oxelträden. Önskar jag hade bilder på hur det såg ut innan vi lade grus och köpte möbler. Det var verkligen bara en tråkig plätt med ogräs och stenar. Alltihop har vi gjort för hand. Grävt ur en fyrkant som blev någon decimeter djup, lagt på markduk och sedan på med några lass grus. Säkert inte alls rätt om man skulle fråga proffsen – men det funkar för oss!

Lovelylife uteplats bambumöbler

Lovelylife uteplats

Lovelylife uteplats

Lovely life uteplats bambuvägg

Lagom är ändå ett ganska bra ord

Med lite fina växter, en klätterros och en spalje på väggen blev detta en mysig oas att njuta av. Det bästa av allt är nog att man dessutom ser vår härliga snittblomsodling om man kikar över gräsväggen. Framöver ska här bli en grillplats med förvaring, mysig solcellsbelysning och en segelduk som kan skydda mot regn. Kanske drar vi även ner något enkelt vatten dit ner. Hade tänkt fixa det i år, men man hinner inte allt man vill göra. Prio fick ändå bli att föda barn tillslut, haha! Men det kommer fler år, eller hur?

Någonstans måste man ändå stoppa och sluta med projekten för att hinna njuta av sommaren. För oss blev ju denna sommar extra speciell med Bills ankomst. Men vi har ändå hunnit fixa denna uteplats, vår snittblomsodling och piffat till vår veranda, plus alla projekt inomhus. Snart kommer hösten och då ska lökar och perenner grävas ner, och så börjar pysslet inomhus igen. Längtar faktiskt om jag ska vara ärlig, men ännu är det sommar och man får njuta så länge det varar. Eller vad säger ni?

8
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.