Lovelylife snittblomsodling dahlia

Ett riktigt Dahlia-år

Lovelylife blommor dahlia

Lovelylife blommor dahlia

Jag tyckte jag lyckades bra med mina dahlior förra året, men i år alltså! Våra älskade odlingsbäddar blev verkligen lyckade och det som trivs bäst där är absolut Dahlia, Rosenskära och Malva. I år förstod jag också poängen med att förväcka dahliaknölarna, och det gick finfint även utan växthus. Jag satte dem bara i jord i plastpåsar, i stora plastlådor på verandan. Lite vatten och luft då och då och vips fick de rötter! Tog in dem i hallen när nätterna blev kyligare.

Lovelylife snittblomsodling dahlia

Lovelylife snittblomsodling dahlia

En rejäl dos hästgödsel i bäddarna gjorde susen och i år lyckades jag även med de stora sorters dahlior – som Café au lait! Verkligen ren lycka för en sådan som mig, som stått gravid och kämpat med detta hela våren. Nästa år kommer jag satsa mer på dessa större sorter och skippa en del av de mindre. Tycker inte de små är lika fina och står inte så länge i vas heller utan att tappa bladen. De stora tog längre tid på sig att slå ut, men väl värda att vänta på.

Lovelylife snittblomsodling dahlia

Lovelylife snittblomsodling dahlia

Nu säger vi hej då till augusti och sommaren (även om det brukar blomma ända till oktober här i Halland) och välkomnar september och den underbara hösten. Imorgon åker vi på torpsemester hemma i mitt älskade Södermanland som jag saknat så mycket och i övermorgon fyller jag 32 år. Känns verkligen fint att vi får komma iväg som familj iallafall en gång i år. Klart Bills första resa ska bli hem till sina rötter. Kram från oss!

Klicka gärna på lilla hjärtat om ni gillar mina inlägg, det gör mig alltid så glad!

8
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.