Lovely life barn att ha syskon

Livet med barn – Att ha syskon

Lovely life barn syskon

Lovely life barn syskon

Lovely life barn att ha syskon

Att ha syskon – vilken rikedom ändå! Visst kanske det kan vara skönt att vara ensambarn också och allt har väl för- och nackdelar såklart, men jag tror ändå det finaste man kan ge sina barn är varandra. Tänk vad jag oroade mig i våras när vi väntade Bill. Hur skulle allt bli? Hur skulle Olivia känna? Skulle det bli mycket svartsjuka? Skulle hon känna sig bortglömd? Hur skulle jag hinna med och älska båda lika mycket? Så mycket tankar och rädslor. Nu är han en självklar person i våra liv och syskonkärleken bara växer för varje dag. Magiskt att se.

Själv har jag två storasyskon som är hela 10 och 13 år äldre, och de är och har alltid varit min stora trygghet i livet. Min glädje och fasta punkt när allt annat fallit samman. Det är alltid hos de två jag känt mig trygg och stark när resten av livet varit i bitar. Det är med mina syskon jag har de finaste och roligaste minnena och jag är SÅ tacksam för att ha dem i mitt liv. Så, att få ge Olivia en lillebror är det bästa jag gjort. Tänk, de kommer alltid att ha varandra. Även när vi inte finns kvar på jorden. Mäktig tanke!

Lovely life barn syskonkärlek

Lovely life barn syskonkärlek

Lovely life barn att ha syskon

Hur är livet med syskon då?

Redan från första stund, när Olivia och pappa kom och hämtade mig och Bill på sjukhuset, har det bara varit kärlek från hennes sida. Ingen svartsjuka, inget gnäll och ingen irritation över att vi måste fixa mycket med Bill. Hon bara klappar, gosar, sjunger, hämtar nappen när han gråter och pussar honom när hon kommer hem från föris. Tror vi varit ganska bra på att bygga upp detta redan innan Bill kom, och det verkar ha funkat. Visst, vi får se hur det blir när han blir större och tar mer plats, men jag tror och hoppas vi har fixat en bra grund. Läst mycket tips HÄR bland annat. Älskar att se dem tillsammans och älskar tanken på alla minnen de kommer ha genom livet. Älskade ungar!

Olivia får nu lära sig mycket mer naturligt att dela med sig, visa omtanke och bry sig om andra. Att inte alltid vara i centrum och få uppmärksamhet hela tiden. Jag tror det är väldigt nyttigt och jag tror det är svårare att få till det med ensambarn (tyckte det var svårt när hon var själv). Hon har redan utvecklats enormt sedan lillebror kom och är inte alls lika tjatig eller otålig längre. Det är helt enkelt roligare att dela livet med någon annan, och tänk alla födelsedagsmornar, jular, resor, fredagsmys och allt – längtar så när jag tänker på det!

Lovely life barn att ha syskon

Lovely life barn att ha syskon

Lovely life barn att ha syskon

Lovely life barn att ha syskon

Allt har för- och nackdelar

Missförstå mig inte. Jag kan absolut förstå att man väljer att bara ha ett barn. Jag skrämdes som sagt själv av tanken på fler, att orka och att hinna med. Men jag hoppas och önskar att föräldrar med ett barn verkligen ligger i lite extra när det gäller det där med att dela med sig och tänka på andra. Att det inte bara är “jag, jag, jag” hela tiden. Det är inte roligt att leka med kompisar som är snåla eller ego. Jag hade själv en sådan när jag var liten och jag fick knappt röra mig hemma hos henne, inte leka med hennes saker eller ens titta på dem. Vi har ingen kontakt idag, haha! Skämt åsido, det är av andra skäl vi inte har det förstås. Men hennes föräldrar missade det där med varför man har vänner, kan man säga.

Med det sagt, vill jag bara poängtera att alla gör som de vill, men önskar att man tänker till lite. Oavsett hur många barn man har såklart. Min största önskan för mina barn är massvis med roliga minnen, kul kompisar och mängder med kärlek. Det är allt. Och att de har varandra är en himla fin start tror jag!

Lovely life livet med barn

Lovely life livet med barn

“Hjärtat blir aldrig fullt, en livstid ska få plats där” – Kent

Men vad vet jag, jag är bara en nybliven tvåbarnsmamma som lär mig nya saker varje dag tack vare dessa två. De visar mig livet och vad som är viktigt. En sak är iallafall säker, som alla sa till mig när jag oroade mig under graviditeten – hjärtat bara växer ju fler barn man får. Man hinner med dem, man kämpar och man får ihop det. Det finns tid till båda och man KAN älska dem precis lika mycket. Klart man känt och älskat Olivia under en längre tid, men även om kärleken till Bill är såpass ny, så är det lika stor. Älskade ungar – tack för att ni finns!

 

 

Ni får gärna klicka på lilla hjärtat om ni gillar detta. Det gör mig så glad!

17
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.