Lovelylife tips tarta regnbage

Inspiration tårta barnkalas

Lovelylife tips pa tarta till barnkalas

Ja det har blivit en grej nu att göra roliga och påhittiga tårtor till Olivias kalas. Har de senaste tre åren (första året gjorde jag en mer basic sockerfri med frukt och bär) gått efter vad hon gillar för stunden och kört lite tema på det. Verkligen inga mästerverk men tänkte ändå dela med mig av lite kul idéer jag haft under åren. Enkelt ska det vara!

Lovelylife tips pa tarta till barnkalas

Lovelylife tips pa tarta till barnkalas

När hon fyllde två var hon besatt av kaniner, eller “Wiio Wiios” som hon kallade dem, så klart det skulle vara en kanintårta! Köpte helt enkelt två färdiga tårtbottnar, varav den ena jag skar ut de långa öronen ifrån. Fyllde med kvarg och mousse, och smälte blockchoklad som fick stelna och bli ögon, nos och morrhår. Enkelt och uppskattat!

Lovelylife tarta enhorning

Lovelylife tarta enhorning

Vid treårsdagen hade hon hunnit fastna för enhörningar så det var ett givet tema för tårtan förstås. Bakade två olika storlekar på bottnar av något basrecept och ställde på varandra. Fyllde med mousse och kvarg, tillverkade moln och regnbåge av papper och ställde en fin enhörning från Schleich på toppen som också blev en present. Lila glitterströssel blev pricken över i:et!

Lovelylife inspiration tarta barnkalas

Lovelylife inspiration tarta barnkalas

Enhörningar och regnbågar gäller ännu

Nu fyllde hon nyss fyra år och enhörningar och regnbågar är fortfarande favoriterna. I år var hon också väldigt medveten om att hon fyllde år och var med och planerade. Hon fick välja på “Anna och Elsa”(också favorit)-tårta och regnbågstårta, och ni ser ovan vad hon valde. Bakade en smarrig botten av choklad som jag delade i två olika regnbågar, fyllde med chokladkräm och skumbanansfluff och dekorerade med non stop, marchmallows och grädde. Gissa om hon var förtjust! Älskar att göra detta för henne, och tårtan blev så god också. Ni måste testa att göra godisfluff – så gott! HÄR finns recept.

Lovelylife tips tarta regnbage

Blir kul att se vad hon vill ha nästa år, och vad Bill önskar i framtiden. Hoppas ni fick lite inspiration till tårta nu. Lycka till!

 

Är ni sugna på mer inspiration till bakning – kolla HÄR!

10
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.