ITaly_Ischia_Dag1_0180

Mina drömmar.

ITaly_Ischia_Dag1_0180
Vissa dagar tänker jag att jag har tappat bort mina drömmar. Att de ligger bland höstlöven under snön och förmultnar och att jag inte orkar kämpa för att de ska omvandlas till ny energi (som ju allting gör) och blomma med körbärsträden i slutet av april. Men vid närmare eftertanke så har jag ju inte alls tappat mina drömmar. Problemet är att jag ibland lever i dem för mycket, att jag ständigt har huvudet uppe bland molnen, men emellanåt kommer det en kalldusch (eller en snöstorm) och jag kastas ner på en hård plats som kallas verkligheten. Verkligheten är en svår plats. Det är en plats där man måste vara modig och stark. Det är en plats där allt inte ständigt omges av rosa skimmer. Därmed inte sagt att den inte kan vara en underbar plats. För det är den. Ofta. Man måste bara vara beredd på att de där kallduscharna faktiskt kommer emellanåt.

I mina drömmar bor jag i stora städer. Bland höga hus, vacker arkitektur och äventyr runt varje gathörn. Men jag har oxå en lugn plats. Mitt ute i ingenstans. Ett gulligt litet hus vid ett hav och bland tusen blommor där jag kan andas frisk luft och rensa huvudet från intryck. Jag sjunger mycket. På min lugna plats kommer jag ikapp med inspirationen till musiken och i de stora städerna spelar jag min musik för folk och samlar intryck som jag sparar i en liten anteckningsbok eller i min högra hjärnhalva. När jag inte sjunger eller skriver så fotar jag. Och emellanåt kanske jag är med i en teaterföreställning. Eller spelar in en film. Sen reser jag mycket oxå. Och mest av allt är jag lycklig. På riktigt.

Ibland tänker jag att det är min ambivalens som stoppar mig mest. Att jag vill så mycket på samma gång. Jag vill bo bland höga hus men ändå vid ett hav. Jag vill sjunga, fota, skriva, spela teater. Jag vill ha spänning till max men ändå en trygghet att vila i. När man vill mycket kan det ibland vara svårt att bestämma en väg till sina drömmar. Med åren kanske man prövat vissa vägar oxå men inte riktigt kommit ända fram, och då kan det ibland kännas som om man är helt ute och cyklar ( och så går inte ens det för det är så jävla mycket snö ).

Så nej, jag har inte tappat mina drömmar. De är bara för många. Och jag måste hitta ett sätt att få ihop dem på den lilla tid vi har som kallas liv. Hitta en väg som gör att inte bara huvudet är bland mina drömmar, utan faktiskt hela min kropp.

Translation:
I want to live in big citys with adventures around every corner, but also I would love to have a quiet place near the sea. I want to sing, act, write and take photos. Sometimes it’s hard to find a way when you have so many things you want to do. But hopefully, I’ll find a way to combine them. Most of all, I just want to be happy. That’s always the most important thing.

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny