Isabelle Pedersen

Hej Lovely life!

Åh, vad härligt att få komma hit till Lovely Life! Väldig ära att få vara i ett sådant ypperligt sällskap!

Jag hoppas att ni som följt mig tidigare hittat hit, men tänker också att det kanske är någon ny stjärna här som undrar vem tusan jag är?  Ny bloggplats kräver presentation!  Den kommer här:

Jag heter  Isabelle Pedersen. Född i Helsingborg för 34 år sedan. Flyttade till Östersund som 11-åring, har efter det bott på en hel massa platser men mestadels i Stockholm i vuxen ålder. För 2 år sedan flyttade jag tillbaka till Östersund, men ångrade mig, och är sedan i maj tillbaka i Stockholm. Det kändes helt enkelt inte rätt att bo i Norrland, och livet är för kort för att göra saker som inte känns rätt.

 

För tre år sedan var jag på en hemmafest i Östersund och träffade mannen i mitt liv. Han heter Sebastian och är 3 år yngre än jag men oftast mycket klokare. Vi är varandras motsatser ( jag är ganska så yvig, pratig, sprallig medan han är mycket lugnare och får mig att komma ihåg att andas) men samtidigt har jag aldrig känt mig så lik någon i hela mitt liv. En kan ju egentligen aldrig veta något men jag vet att jag kommer tillbringa hela livet med honom.  Här kan ni läsa om vår första kväll som var den mest magiska i mitt liv.

Efter 6 månader tillsammans så friade Sebastian till mig i ett stökigt rum i en fjällstuga under en nyårsnatt. Några månader senare, nämligen den 5 september 2015 gifte vi oss. Undrar ni hur tusan man kan gifta sig när man varit ihop så kort? Här kan ni läsa mitt svar på det. Är ni bröllopjunkies så kan ni se allt kring vårt bröllop här.

 

Det här är Doris! Hon kom till världen den 24 juli i år och är världens gladaste lilla unge. Just nu är jag mammaledig med henne så just för tillfället skriver jag en del om förvirringen, overkligheten och den totala lyckan över att hon har kommit till oss och att plötsligt vara mamma. Herregud alltså. Vad jäkla kär jag är i na! Doris älskar prickar och mönster, ja ni ser ju på bilden! Det gör jag med. Speciellt på kläder. Det lär dyka upp en och annan mönstrad outfit på denna blogg. Både på mig och Doris.

 

I större delen av mitt liv har jag jobbat som artist. Började trubadura redan som 12-åring och efter musikgymnasiet gick jag en musikalutbildning eftersom jag inte kunde välja mellan sång och teater. Sen frilansade jag som musikalartist i 8 år och gjorde allt från barnteater – till revy – till show – till musikaler.  Det var en fantastisk tid, men också väldigt psykiskt krävande att ständigt gå på audition och bli nobbad mer än hälften av gångerna. Jag var ganska upp och ner i mitt mående under dessa år, ständigt stressad över att inte räcka till.

 

En dag kände jag att jag inte ville gå på auditions längre – eller att jag i alla fall skulle ta en paus och försöka skaffa mig ett yrke till. Så det gjorde jag. Har alltid tyckt om att skriva och fota och då tänkte jag att webbkommunikatör kunde vara en bra grej. Gick 2 år på Medieinstitutets utbildning webbkommunikatör/ sociala medier. Så nu är jag webbkommunikatör. Men sjunger gör jag fortfarande emellanåt. På bröllop och dylikt. Ibland fotar jag också. Vill man ha någon som både sjunger och fotar på ett bröllop t.ex, då kan man fråga mig. Jag gör båda i kombination.

Just nu är jag ju förresten mamma-ledig, så livet är ju lite annorlunda för tillfället. Många promenader och häng på café, mindre jobb i huvet.

 

Jag, Sebastian och Doris bor i en 2,5 på 67 kvadrat i ett fint hus i Sundbyberg. Hit flyttade vi alltså i maj i år. Ibland kommer ni få se lite bilder härifrån. Vår förra lägenhet, som låg i Östersund,  tokrenoverade vi, så när vi kom till Sumpan var vi lite renoveringströtta, så vi låter det ta sin lilla tid här. Plus att vi ju är nyblivna föräldrar och ganska mycket fokus läggs på det. Men vi har lite projekt framöver som ni ska få hänga med på! Och ibland får ni hänga med hem till andra personer också!

 

Bloggat har jag gjort sedan 2008. Det här är min egen kreativa lilla värld som jag vill dela med er. Här kan ni läsa om massa saker som jag tycker är fint, som inredning, outfits, resor och vardagslunk. Fick jag välja skulle livet alltid vara som en fransk film, och den här platsen är givetvis lite mer filmisk än den ibland mer grå verkligheten. Jag är alltid ärlig, men det är alltid roligast att fota och dokumentera saker som sätter guldkant på vardagen, och alltid roligast att titta tillbaka på.

Jag är en väldigt nostalgisk person – en sådan som hade åldersnoja redan då jag skulle fylla 13 eftersom jag inte skulle få vara barn mer (åldersnojan idag ska vi inte tala om).  Är också ganska social och utåtriktad men kan trots det känna mig blygast i världen ibland – har inga problem med att t.ex hålla föredrag/stå på scen men kan känna mig obekväm i mingelsituationer (men babblar oftast på ändå pga nervös).

 

Det var allt för nu. Undrar ni något är det bara att fråga på! Tycker alltid om frågor. Eller kommentarer i allmänhet. Blir så lätt ensamt att blogga i längden annars. Välkomna hit! Hoppas att vi ska trivas tillsammans! Puss o kram!

Follow my blog with Bloglovin

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Anna Kubel

  Hej!! Så fint, ska bli roligt att följa!??

 2. Men hej, så fint det ser ut! Hur har jag lyckats missa din gårdsbutik, undrar jag, som tillbringar hela somrarna på ön och tror mig ha koll? =)
  Bokmärker din blogg på studs (att flytta permanent till ön är ju något jag och min familj övervägt både en och två gånger), och hoppas verkligen att du har öppet även nästa sommar så jag får en ny chans!

  1. plathuset

   Tack! Vi är på väg mot något fint här hemma, men har lång renoveringsväg kvar 🙂 Men det får ta den tid det tar! Alltså, att du missat butiken är inte så konstigt, vi har varit rätt anonyma av oss 🙂 Lite reklam på vår instagram och egna facebooksidan under sommaren var all marknadsföring vi gjorde. Men ett helt gäng fina människor hittade hit ändå lustigt nog! Jag gjorde en jämförelse med gårdsbutiken och svartklubbar för en kund, lite lagom hemligt sådär haha. Ja vi får se vilken form det tar till nästa sommar, men det ska fortsatt vara en kreativ plattform hur som helst. Om du är på ön den 3:e dec så får du kika förbi Clarion Hotell i Visby, då finns vi med på konst och designjulmarknaden där. Och du en sak till, flytta hit permanent vettja!

   1. Åh, det låter underbart – svartklubbsgårdsbutiker älskar man ju. 🙂 Inget Gotland för oss förrän till våren (längtar redan), men under en lång stockholmsvinter hinner man ju fundera en del i alla fall! 😀

 3. Susanna

  For et koselig hus! Det skal bli kul å følge deg. Og så er jeg litt svak for historier om mennesker som bryter opp fra ekornhjulet og flytter ut på landet:)

  1. plathuset

   Hej! Åh va kul att du tycker att det ska bli spännande att följa oss! Ja, det är verkligen en helomvändning från livet i Stockholm till landsbygden på Gotland – men det känns SÅ rätt! 🙂

 4. miaanderberg

  Ni är så fantastiskt välkomna till oss på Lovely Life! Jag brukar kalla kaoset som befinner sig utanför bild för organisk inredning. Ett hem i rörelse och med liv i, det älskar vi!

  1. plathuset

   Åh tack! Och vilket bra ord, det ska jag komma ihåg att använda när jag inte har städat heller 🙂 Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.