Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen heter jag och bor i Stockholm med min man Sebastian och vår lilla dotter Doris som föddes i juli 2017. Jobbar som marknadskoordinator på This cup counts. På den här platsen kommer jag dela med mig av sådant jag funderar över och tycker om. Vackra foton, ihopknåpade meningar, kläder, inredning och vardagligheter bland annat. Och Doris. Jag är väldigt glad att du hittat hit. Välkommen! Har du några frågor går det såklart alldeles utmärkt att höra av dig till mig på: pedersen.isabelle@gmail.com

Bageri Petrus, Betón studios och strosande på Södermalm

Bageri Petrus, Betón studios och strosande på Södermalm

Sodermalm_Isabellepedersen

Det är ju en sådan obeskrivlig lyx att vara föräldraledig. Visst, systemet felar på flera håll och försäkringskassan suger att ha och göra med, men att vi i Sverige ändå har möjlighet att vara det är ju verkligen fantastiskt. Med risk för att låta megapretto så  njuter jag varje dag  just nu och är så tacksam.

En sak som är väldigt härlig med att vara ledig vardagar är ju att hänga på stan när det är mycket mindre folk. Jag är inget fan av Stockholms innerstad en lördag vid lunch t.ex., men att strosa runt en vardag är  himmelrike i jämförelse. Särskilt när man har bebis i vagnen som ibland blir gnällig. Då är det skönt att slippa trängsel på tunnelbana och överfulla caféer.

Betónstudios_isabellepedersen

Häromdagen strosade vi på Söder, jag och Doris. Hon sov gott i vagnen och jag hade bestämt mig för att besöka ljuvliga Betón studios.  Har spanat på dem på Instagram länge och tycker de har SÅ mycket fint.

 

Betónstudios_isabellepedersen

Till min stora besvikelse var det stängt! Hade kollat upp det innan och allt, men var tydligen tillfälligt stänt för det satt en extra lapp på dörren. Typiskt. Jaja, får gå dit en annan dag och se om jag hittar nån liten godbit till Doris.

Strosade vidare. Det var soligt November-ljus. Antar att ingen har missat Elsa Billgrens guide till östra sidan av Södermalm häromveckan?  Så fin, och så ljuvliga bilder. Spana in om ni ej gjort!

Fönstershoppade lite på vägen.

Blir alltid nostalgisk när jag går förbi String. Här hängde jag så mycket när jag precis flyttat till Stockholm 2005. Det är alltså 12 år sedan. 12 ÅR!!!!

Christoffersblommor_isabellepedersen

Tänkte att jag skulle köpa lite härliga fredagsblommor men utanför Christoffers blommor började Doris skrika och då gäller det att fortsätta gå och har man tur somnar hon om då. Det gjorde hon. Puh!

 

Petrusbageri_isabellepedersen

Promenerade till andra sidan av Söder och mötte upp fina Anna för lite fika-tajm.

Petrusbageri_isabellepedersen

Vi gick till Petrus på Swedenborgsgatan. Älskar det stället. Verkligen inte optimalt som fik för mammalediga pga svårt att ta in vagn och så, men en vardag är ju allt lite lättare. Vi hade tur som fick en plats och kunde ha vagnen precis utanför.

Petrusbageri_isabellepedersen

Doris är väääldigt intresserad av mat. Ja, ni ser ju.

Petrusbageri_Isabellepedersen

Allt är så gott på Petrus!

Petrusbageri_isabellepedersen

Favoriter! <3

 

Följ mig på Bloglovin här.

Följ mig på Instagram här.

 

SparaSpara

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Sista bilden, vilken glädjespridare!

  2. Doris er så søt! 🙂 Kul at du skriver om mammaledighet 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny