fredagsblommor_0114

Fredagsblommor och fredagstankar

Går runt och känner mig så himla tacksam hela tiden. Är det åldern? Att jag blivit förälder? Fattar ingenting. Ungdomens cynism och bitterhet är som bortblåst, och det var en ganska stor del av mig, haha! Ta det här med att köpa blommor till exempel. Det är ett typiskt tillfälle då jag känner mig tacksam. Går liksom verkligen och tänker på vilken obeskrivlig lyx det är att kunna lägga pengar på blommor, vin och en god fredagsmiddag typ. Och fastän man kanske skulle kunna tycka att vi bor lite halvtrångt i en tvåa går jag och är så nedrans tacksam, för jag tänker på familjer som skulle göra vad som helst bara för att få bo i ett utrymme lika stort som vår hall typ. Att vi kan planera sommarsemester, fundera över vad vi vill ha för tapet i hallen, att vi är friska och mår bra – SÅ NEDRANS TACKSAM!!! Vad tror ni? Spelar kanske ingen roll vad orsaken till tacksamheten är. För avsett om det är ålder eller föräldraskap eller livet i stort så är det ju fint att vara såhär tacksam. Det är ju så lätt annars att glömma bort vad förbaskat privilegierade vi är i ett samhälle där saker som renoveringar, en ny outfit och konsumtion i stort ses som en självklarhet.

Nog om tacksamhet.  På tal om snittblommor så älskar jag ju dem, precis som de allra flesta (förutom allergiska kanske?). Det bästa är att de alltid gör att jag städar hemma. Känns liksom så tråkigt att ställa ner dem bland skiten, så de gör alltid att jag får tummen ur (vad är det för uttryck egentligen? Tummen ur arslet? Vem sitter med tummen i arslet, haha?). Hur som är det en stor anledning att jag köper dem. Nu ska jag sluta svamla och ägna  tid åt min dotter som precis vaknat och jollrar bredvid mig. Hoppas ni får en fin helg! Tack för era fina kommentarer på sistone! De betyder massor ska ni veta! <3

SparaSpara

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Marre

  Tänkvärda ord!
  Trevlig helg och jätte fin blogg du har

 2. Ellen

  så himla fint! både buketten och dina tankar om tacksamhet. gällande snittblommor är jag precis som du, vill ha städat runt mig för att blommorna ska göra sin fulla rätt. funderade på om jag skulle köpa ett knippe blommor till helgen, och nu får jag nog banne mig göra det!

 3. Tale

  fint at du skriver om å være takknemlig 🙂 friskt pust i bloggverdenen

 4. Katrin Bååth

  Åh va härligt att läsa om tacksamhet. ❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.