Stockholm_9februari_0122

En bättre mammaledig fredag – ljuvliga Stockholm, ranunkler och en djurisk blomvas

Sovrum_Isabelle Pedersen

Jag och Doris vaknade upp till en strålande dag här i Sundbyberg. Alltså Gud ändå när solen strålar in på morgonen. Blir liksom alldeles nipprig och vill bara ut ut ut! Sån jäkla sucker för solljus, fast vem är inte det?

 

Sovrum_Isabelle Pedersen

Doris har ju inget eget rum så vårt sovrum är hälften barnrum. Doris gosedjur bor just nu i fönstret. Kämpar på med att dölja hur mycket fönstrens behöver putsas. Snart så! Snart blir det stora vårputsen!

 

Stockholm_ foto_Isabelle Pedersen

Efter lite morgonchillande och grötätande gick vi ut. Vi tog pendeln till Södra station. Sen gick vi. Eller jag gick, Doris sov.

 

Stockholm_ foto_Isabelle Pedersen

Stockholm var helt och fullkomligt magiskt idag. Fick en sådan hjärtsnörp över att min mammaledighet snart är slut. Ska bli kul att börja jobba, men är så avis på Basse som får den härliga tiden. Både att Doris blir roligare och roligare, men också att han får våren och sommaren. Fubbigt!

 

Stockholm_ foto_Isabelle Pedersen

Alltid skönt att gå i Gamla stan en vardag mitt på dagen pga inte miljoner turister.

 

Stockholm_ foto_Isabelle Pedersen

Det är ju nedrans fint där ändå.

 

Stockholm_ foto_Isabelle Pedersen

Solen flödade och folk hade som fått ett leende på läpparna igen. Jag också. Tills Doris började gnälla. Hade hon inte blivit less på vagnåkande tror jag att jag kunnat gå hur länge som helst. Vi kom till Odenplan innan hon surade ur, så då tog vi pendeln hem därifrån. På vägen hem fick hon gunga för första gången i livet. Det var en hit vill jag lova. Önskar jag tagit bild, får bli en annan dag.

 

ranunkler_ foto_Isabelle Pedersen

På vägen hade jag fått med mig ett knippe ranunkler, älskar den blomman!

 

Cheetah ByOn Foto:Isabelle Pedersen

Jag hade nämligen råkat köpa en vas på Åhléns City. Borde verkligen prioritera pengarna till annat just nu, men drabbades av någon slags psykos och kände ett starkt köpbehov. (Jag har spanat på vasen innan efter att ha sett bilder på den från Formex, den är från ByOn, och jag tycker den är så cool!)

 

Cheetah ByOn Foto:Isabelle Pedersen

Har verkligen fått ett sådant enormt sug att konsumera på sistone. Vet inte om det är för att jag bara har en ynka föräldrapeng och inte borde, eller kanske för att jag är mammaledig och har all tid i världen att drömma om fina saker till hemmet och perfekta outfits som jag ska ha när våren kommer. Så ytligt, så onödigt, så härligt! Ah, snart börjar jag jobba och kan hänge mig åt konsumtionen. Skoja (eller?). Äsch. Så knäppt det där, att en tänker att det ska göra livet bättre att ha nya fina saker. För så vet vi ju alla att det inte är. Men lite roligare för stunden är det ju ändå. 😉

 

Cheetah ByOn Foto:Isabelle Pedersen

Djurhuvudet behövde ju helt klart fyllas med blommor hur som och så fick det bli. Nu kommer Basse hem vilken sekund som helst och Doris lär vakna från sin eftermiddagsnap ganska precis när som helst. Kanske att jag hinner korka upp rödvinet innan. Trevlig helg kompisar!

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Ellen

    soldagar <3 och ranunkel, min favorit!

  2. Åh så mycket vårkänslor som kom av dessa bilder – snacka om kontraster mot Norrland och Östersund som fortfarande är helt galet täckt av djupa mängder snö!!!

    1. isabellepedersen

      Ja, såna kontraster! Men gud vilken härlig vårvinter ni har framför er! Bästa “årstiden” i Jämtland ju, och i år kommer den ju bli minst sagt amazing med all snö. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.