utsikt_stockholm_0289

Orka Mallorca vad härligt med vår!

Börjar fyllas på med lite växter här hemma nu. Älskart! Vill ha så många som möjligt och helst inte döda dem. Alla bor på den här sidan av rummet just nu så de får ljus. Andra sidan är helt växtkal. Får köpa några tåliga jäklar som kan stå längst in i rummet, dit ljuset inte når lika bra.

 

Plockade in ett par blommor från vår lilla rabatt. Kände mig som en tjuv, men det är ju ändå vår uteplats liksom. Har aldrig tagit in en blomma från en egen uteplats förut. Kändes stort, haha.

 

Idag åkte vi in till Kungsträdgården för att köpa glass och träffa min kusin med pojkvän. Glassar måste alltid förevigas. Oavsett om de ser trötta ut. Den högra hann liksom tappa sin glans på vägen från glasskiosken. Men den mådde bra i magen sen.

 

Hallå, kolla vad som håller på att hända!!!!

 

Nästa helg kommer det ha exploderat! Och sen hela världen. Ge mig blommor! Ge mig klorofyll!!

 

Här är hon – kusinen! Madelene heter hon och hon förevigade också glassen när jag förevigade henne.

 

Typiskt bra hållning ändå! Om jag börjat träna upp mage och rygg efter förlossning? Any day now, any day!  Behövs ju knappt när en är så här rakryggad och ståtlig, hehe.

 

Här har vi en som just nu knappt kan sitta still i vagnen för det är så mycket att titta på när vi är ute och går.

 

Vi spanar på gulliga hundar.

 

Vi vinkade hejdå och promenerade genom stan till Söder. Kom på mig själv att jag nästan alltid fotar gamla hus i Stockholm och försöker utesluta det som är modernt. Kände idag att det ju egentligen är dötrist, för det blir så dåligt tidsdokument. Hade ju lika gärna kunnat vara 1800-tal liksom. Fast inte nu då, när jag vidgade mina vyer och tog med broar och bilar. Kändes bra.

 

Det är ju kaos överallt vid Slussen nu.

 

Vi promenerade upp till Fjällgatan, en av mina bästa gator på Söder. Där finns rosa buskar och fantastisk utsikt och inget Slussen-kaos.

 

Typisk bra terass!

 

Bäst att inte gå för nära kanten.

 

Köpte dagens andra glass. Mer fotovänlig. Och godare också pga italiensk.

 

Folkungagatan.

 

Vid Medborgarplatsen har uteserveringarna kommit fram och blomutbudet breddats. Orka Mallorca vad härligt att den här tiden på året har kommit!

 

Sen tog vi pendeln hem till kära Sundbyberg och ljuset flödade in helt ljuvligt i vardagsrummet som det ju gör på kvällarna nu. Men köket är asstökigt och jag är så trött nu att jag knappt vet vad jag heter, men håller detta utanför bild för allas trevnad. Håller tummarna att Doris sover bra inatt. Puss på er!

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Emilie

    Kanske är de inte de roligaste blommorna men svärmorstunga, garderobsblomma och Monstera klarar ju sig längre in i ett rum utan just så mycket ljus ? Även en fikussort jag inte vet namn på just nu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.