Aldrekontakt_thiscupcounts

För ensamma pensionärer, integrationen och rätten att vara trygg i natten

Äntligen maj. Tänk va, allt det härliga framför oss.

Jag sitter i soffan i Sundbyberg. Dricker kaffe och tittar ut över en regntung innergård. Sebastian är lite trött efter Valborgs-festligheter och ligger och vilar med Doris, men själv har jag ofta svårt att vila på dagen. Passar på att ta mig lite egentid istället.

Har lite ångest över att vi inte är iväg i något första maj-tåg. Men ibland finns inte energin helt enkelt som småbarnsföräldrar, och idag är en sån dag. Kanske inte okej. Så viktigt att stå upp för det en tror på och komma ihåg att vi lever i en demokrati. Upp till kamp – alltid! Jag är med i själ och hjärta idag!

Sitter i alla fall här i soffan och tänker på viktiga och bra saker och känner att idag är en ypperlig dag för att berätta lite mer om vad mitt jobb handlar om. För det handlar om bra saker.  Jag älskar att jag får vara med och göra skillnad. Älskar att jag jobbar för ett företag som vill göra något mer än att bara kränga kaffe. Jag jobbar för This cup counts som är ett nystartat kaffemärke i Sverige som avsätter 20 kronor per sålt kilo till ideella organisationer. Till människor som jobbar för att göra vårt samhälle bättre. Det är alltså ingen kampanj, utan vi avsätter dessa pengar jämt och för all framtid så länge vi finns. Vi hjälper tre organisationer åt gången (genom att avsätta pengar samt att kommunicera deras verksamhet) och varje halvår byter vi. Här är en kort film som förklarar hur det funkar:

 

Just nu stödjer vi följande ideella organisationer:

Äldrekontakt – Hjälper ensamma äldre att få kompisar och komma ut och träffas genom att anordna fikaträffar.

 

Nattskiftet – Kämpar mot sexuellt våld och allas rätt att vara trygg i natten.

 

Hela Sverige rullar – Bidrar till integration genom skateboardåkning.

 

This cup counts kan du se fler filmer om dessa organisationer och dessutom lägga en röst på den organisation som ligger dig varmast hjärtat. Och vill du engagera dig ännu mer så, t.ex bli fikakompis till ensamma äldre, ja då går du in på organisationens hemsida för att se hur du kan göra. Det är såklart min dröm. Att vi ska påverka så många som möjligt att få upp ögonen för dessa organisationer så att de kan få så mycket stöd och pepp som går för det grymma jobb de lägger ner sin själ i.

Sen drömmer jag om att  vi ska sälja så mycket kaffe som möjligt så att vi kan bidra med en massa och få fortsätta göra detta. Kaffet finns än så länge på Paradiset och Bröd & Salt i Stockholm samt i vår webbshop. Det är 100% certifierat och supergott!

Skulle också bli megasuperglad om ni vill följa @thiscupcounts.se på Instagram eller Facebook (som det är jag som sköter ;))!

Just det, på vår hemsida kan du också tipsa oss om andra organisationer som du tycker gör grymma saker och som du tycker att vi bör stödja.

Puss på er och sorry för denna reklam, men fasen, är så stolt över mitt jobb! Puss på er och hoppas ni har en fin första maj med massa kämparglöd och kärlek i kroppen!

 

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Heja er! Ock kaffet är jättegott!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny