Österlen_simrishamn_isabellepedersen_2_0072

Om att läsa böcker (eller snarare att inte göra det)

Min semester är slut. Är tillbaka på kontoret den här veckan, men det gör inte så mycket. Känns som semester ändå med den här sommaren. Och i september ska vi åka en vecka till Italien, så har en semestervecka kvar. Obeskrivlig lyx.

Hann ju inte med att dela alla bilder under själva semestern, pga ville ju ha semester också, och man har ju aldrig så mycket fotoinspiration som när man är ur sin vardag, så jag tänker att vi fortsätter leka att jag har semester härinne. Är ju ändå roligare så?

Längtar tillbaka till huset i Skåne helt vansinnigt när jag ser dessa bilder. Tänk att det kan kännas så romantiskt att hänga tvätt? Sjukt ju?

 

Försöker mig på att läsa första boken sedan Doris föddes. Det går sådär. Kvällen då dessa bilder togs var den kvällen jag lyckades bäst, pga var fotboll på tv så jag satt ute själv 2 timmar och läste (med foto och sedvanliga instagrampauser). Saknar så att läsa. Saknar att ha tiden. Och saknar att de få gånger jag har tiden så prioriterar jag det inte, eller har svårt att komma till ro när jag  läser. Tappar språket så mycket när jag inte läser, det är sorgligt.

 

Måste hitta tillbaka till det. Känns så himla viktigt framöver också för Doris skull. För att visa henne hur viktigt det är att läsa. För barn gör ju som vi gör. Om jag läser kommer hon kanske vilja läsa? Om jag bara sitter med telefonen kommer kanske hon bara att sitta med telefonen? Det behöver ju såklart inte bli så, men jag vill läsa med mitt barn och inför mitt barn. Vill ge henne berättelserna och språket. Känns helt sjukt viktigt varje gång jag tänker på det.

 

Hur som så gillar jag den här boken so far, och hoppas jag lyckas läsa ut den innan oktobermörkret faller i alla fall. Hur går läsandet för er? Är det bara jag eller är det svårt att få till med en ett-åring, ett heltidsjobb, en relation, vänner man vill träffa, promenader man vill ta, bloggar man vill läsa, inlägg man vill skriva, serier man vill se etc.

11

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Ja, läsningen bortprioritetas ofta för något annat. Mitt barn på 9 mån sover ännu två gånger på dagen så då om jag kommer mig för brukar jag läsa. Har faktiskt otroligt nog läst ca 20 böcker i år men det beror på att jag läser snabbt och verkligen på förhand bestämt att idag när hon vilar så läser jag. Jag har dessutom svårt att somna så jag kan läsa 1-2h innan sömnen! Har förresten varit så fint att få följa med er och er vardag, särskilt när doris är lite äldre så att jag lite kan förbereda mig på vad som kommer tillbäst 🙂

  1. Wow! Impad! Doris sover också två gånger om dagen, men när jag inte är föräldraledig längre har jag ju aldrig egentid den tiden liksom. Men men, hittar nog tillbaka till läsandet så småningom. Roligt att du gillar att följa. Ibland har det känts så oinspirerande att skriva om så mycket baby-liv, men det är ju så livet ser ut liksom. 🙂 Kram!

 2. Älskade den boken! Började läsa igen först förra året. När Chaplin var 3 år. Så det kommer! Lovar.

  1. Skönt att höra! 🙂 Kram!

 3. Jag har alltid älskat att läsa men har en tvåårig son och har nog läst max 3 böcker sen han föddes, och det var medan han fortfarande ammade haha! Pga läste ibland när vi låg i sängen och ammade längre stunder. Jag känner att det är ok. När jag väl har tid att läsa är jag för trött, om inte annat så i huvudet , och då ligget jag hellre i soffan och degar framför TVn med min man 😛 Jag tänker att det finns en tid för allt och att läsandets tid kommer igen, så jag orkar inte ”pressa mig själv” att läsa om jag inte orkar under småbarnsåren 🙂

  1. Relaterar. Skönt att en inte är ensam. Allt har sin tid helt klart. 🙂

 4. Jag tror de flesta småbarnsföräldrar känner igen sig. För min egen del betydde det mycket när jag faktiskt accepterade läget och inte förväntade mig att hinna allt det där jag ville göra. Det blev ett plus när det någon gång gick… att göra något av det, om än inte allt. Det kommer en annan tid. Då hjärnan orkar hålla tråden i boken och tiden finns. 🙂

  1. Bra inställning! Allt har sin tid. <3

 5. Väldans svårt att få ro att läsa inför sina barn bara, dom har liksom en tendens att störa! =) Kram!

 6. Jag har en son som snart är två år och jag försöker läsa en bok i månaden. Det låter kanske lite krystat att ha det förbestämt men för mig blir det som en lagom motivation, jag brukar räkna ut på förhand ungefär hur många sidor i veckan jag borde läsa för att hinna. Vissa böcker hinner jag inte på en månad och andra läser jag på bara några dagar så hittills har det gått jämnt ut. Jag läser oftast när jag nattar min son för han tar extremt lång tid på sig att somna, annars läser jag innan jag ska sova, jag har också väldigt svårt att somna (som min son).
  Tack för alla fina sommarbilder!

  1. Äsh, inte krystat, man får hitta sin väg liksom. Ska prova med att bestämma mig. 🙂 Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny