Italien_isabellepedersen_0016

Vår resa till Gardasjön

Tänkte skriva litegrann om vår resa till Gardasjön i Italien, ty denna resa var något utöver det vanliga.

Vi bodde i ett fantastiskt hus från 1600-talet som låg på den södra sidan av Gardasjön i norra Italien. Varje morgon (ibland lite för tidigt) väcktes vi av hunden Astrid.

 

Huset var egentligen inte super-barnvänligt pga pool och att vi bodde i en etagelägenhet med trappor, men när man har en 1-åring spelar ju inte det så stor roll, eftersom man ändå måste passa varje steg. Doris älskade dock huset och omgivningarna lika mycket som vi. Väldigt mycket att upptäcka.

 

Åkte med Sebastians föräldrar, bror och flickvän så här ser ni hela res-crewet. Huset hittade vi via en sida som heter Sawdays och som har helt fantastiska ställen. Här hittar ni huset där vi bodde. Det var verkligen perfekt för lugn och ro och egentid med familjen. Dock måste man ha bil om man bor här på grund av finns typ inget på gångavstånd.

 

Mitt bästa ställe var bakom poolen, där fanns denna hängmatta med utsikt över bergen.

 

Vi bodde i närheten av Salo och det var toppen att bo här för att göra utflykter i Norra Italien. När vi åkte runt Gardasjönsjön hade vi bil, men till Venedig åkte vi tåg (tog cirka 2  timmar). Verona, där denna bild togs, var cirka 1 timme bort med bil.

 

Helt sjukt vackert vid Gardasjön, extra mycket på norra sidan. Här vid Limone Sul Garda.

 

Så nice att bada här! Hade hatt och badskor som den tant jag är. Obs mycket bra med skor pga stenbotten. 100 % mer njutbart bad med skor. 🙂

 

Obligatoriska Aperol Spritz. Älskart!

 

Vi åkte till Venedig också. Mycket charmigt (och turistigt).

Den här bruden, min svägerska, var egentligen anledningen till hela vår semester. Hon ställde nämligen ut på en utställning i Venedig, och vi ba – eeeh, vi kommer! Och så blev det familjesemester av alltihopa! Johanna Nestor heter hon och hon kommer bli superstor, just sayin! Kanske har ni hört om henne genom Ung Svensk Form eller Liljevalchs? Hon gör supermäktiga kakelugnar, men även annan keramik.

 

Hon ställde ut i supervackra lokaler, det tyckte även Doris som härjade runt som en liten tokig.

 

Gulligaste turisten. Trappor är det bästa Doris vet. Upp, ner, upp, ner….

 

Träffade även min kompis Nilo i Italien. I vanliga fall bor Nilo granne med mig i Sumpan, men nu pluggar hon i Venedig. Så fint att få ses en sväng!

 

Konstant mätt i Italien. Här besökte vi ett härligt dessert-place i Salo, i närheten där vi bodde.

 

Huset med den finaste frisyren låg i Sirmione, längst ner i söder av Gardasjön. Också väldigt charmig by. Rekommenderar verkligen att semestra runt Gardasjön, så himla megafint överallt!

 

Fick frågan om jag hade några tips kring att resa med barn? Detta var Doris allra första utlandssemester, och även första gången vi flög med henne. Och faktum är att hon är som en dröm att resa med, eller alla fall den här gången, det kan ju variera beroende på vilken fas barnet är i. 13,5 månad var hur som perfekt resålder för Dojan. Vi flög till Milano och den flygningen var bara 2,5 timmar, och det gick hur bra som helst. En padda och några majskrokar och nappen och hon var nöjd hela tiden. Även alla bilresor och tågresor gick bra, men ja, paddan/telefonen räddar ju alltid när det krisar. 🙂 Men det gick så himla bra att jag funderar på om vi ska våga oss på en tågluff nästa sommar, fast det kanske är kaxigt med en 2-åring, eller? Är så himla taggad på tågluff! Vill resa klimatsmart, samt tågluffade som 19-åring och det var tamefan det bästa någonsin!

10
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Kristina

    Det ser fantastiskt ut!

    Vi tågluffade Italien runt m en 1,5-åring (numera snart 8) och det var en av våra bästa semestrar någonsin. Rekommenderas varmt. Bara man tänker på att allt tar längre tid och att man inte kommer kunna bocka av alla ”måsten” på en ort så är det urkul. Kör hårt! /Kristina

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.