framkallning_sommarbilder_0023

Höst, höst, höst

 

Hej. Har precis lämnat mitt barn på förskolan under hennes andra inskolningsvecka. Har tagit en förädlar-dag idag då en ska vara standby samt hämta henne tidigare. Så nu sitter jag prick där som bilder ovan visar, dricker kaffe, sneglar oroligt på telefonen ifall de hör av sig från föris. Känns så märkligt. Att för det första sitta helt själv i sitt hem, och för det andra att ha lämnat mitt barn till än så länge ganska främmande människor och att hon liksom är själv ute i vida världen (okej, hon är 100 meter från vårt hem på en förskola, men det känns som vida världen I tell you).

Förra veckan gick såååå bra. Vi var med henne tre dagar och hon var själv två och det flöt på relativt smärtfritt. Idag däremot vrålskrek hon och klängde sig fast när jag skulle gå. Det var som att hon idag hade fattat att hon är där själv liksom, utan oss. Jag storgrät de 100 meterna hem och satt och hulkade lite i soffan. Fy alltså, känns ju verkligen som man sviker sitt barn och att de får problem med anknytning för all framtid! Vet att det inte är så och att hon kommer komma in i det och att det kommer gå bättre, men så är ändå känslan. 🙁

 

Nog om förskolan… även om det mest är det som snurrar i skallen denna förmiddag…

Jag har ju tid att blogga denna förmiddag då jag är allene hemma, så nu kör jag lite recap från sistone. Blir en liten summering av hösten kan en säga.Blir bra för mig att skingra tankarna.

Jag har framkallat lite förstoringar av favoritbilder från i somras! Så fin känsla tycker jag att se bilder förstorade. Har framkallat vanliga små-bilder också, måste dock bli bättre på det. Bäst att äga några fysiska minnen ifall allt det digitala dör och apokalypsen kommer. Så tänker iaf jag!

 

Den vänstra bilden är kanske min all time favourite på Dojjan. Blir så glad av den! Fick plats i en gammal ram jag hade hemma, perfekt!

 

Hej hej, såhär ser jag ut numera, under en dag när jag är mindre rödgråten och lite mer fixad än just nu. Här hade jag ganska nyss färgat håret trots att jag bestämt mig för att sluta. Kunde dock inte hålla mig på grund av kände mig som den gråsate musen i Sumpan, så jag unnade mig ett frisörbesök bannemej!

Om ni undrar så mår jag generellt bra. Väldigt bra. Tänker att jag kanske aldrig mått så bra som nu och det skrämmer ibland skiten ur mig, men allra mest passar jag på att njuta. Visst är det jobbigt bland med inskolning, tänder som kommer, gnälligare dagar och nätter med mer eller mindre sömn, men det är liksom en bagatell mot all kärlek jag känner i mitt liv.

 

Att vara med den här lilla korven alltså, vilken jäkla lycka det är! Som att vara nykär varje dag. <3

 

Trivs så bra i vårt hus också. Här är vår innergård en dag för några veckor sedan när det fortfarande var grönt. Vi håller på att se över om vi kan göra om vår 2:a till en 3:a framöver, då vi så himla gärna vill bo kvar, men så småningom ju vill ha ett rum till Doris. Hoppas vi kommer få till det!

För ungefär en månad sedan brann det i vårt fina hus. Två våningar upp från oss. En man dog av röken i sömnen och det är så himla sorgligt. Det luktar fortfarande lite rök i vår trappuppgång och de renoverar för fullt så att de som fick sina hem förstörda kan flytta hem. Vår lägenhet klarade sig som tur var och vi har kunnat bo här hela tiden.

 

Gud så ödmjuk en blir till livet när sådana saker händer. Har varit så tacksam och vill bara ha dessa två personer närmast in på huden prick jämt. Fast det går ju inte…

 

Hösten har ju varit den finaste på länge, och det har ju varit helt underbart även om miljö och klimat-ångesten ej är att leka med. Tänker mycket på den. Vad det faktiskt kommer innebära de närmaste 50 åren till att börja med. Är svindlande hur mycket vi människor fuckat upp, och frågan är hur fasen allt ska gå att rädda? Om apokalypsen kommer är vi väldigt rökta här i storstan. Kanske man borde flytta ut på landet ändå där det finns en kamin och man kan odla sina potatisar.

 

Vi har hängt mycket ute i hösten. Om Doris fick bestämma skulle vi vara ute prick hela tiden.

 

Gillar den här bilden på oss så mycket! Det är för ett par veckor sedan när vi fikade på Princess är i Sundbyberg.

 

Spenderar en del tid vid sandlådan på vår innergård. Här ser det ut som jag hoppas på att bli uppraggad av nån snygging-farsa, haha! Är dock nöjd med han jag har. Han är hetast i lekparken helt klart.

 

Nu hoppar vi till Nacka ochThe Old Smokehouse där vi käkade för ett tag sedan. Supernice ställe, och tror det är ännu mer nice på sommaren för de har en foodtruck nere vi vattnet.

 

Kolla mysigt! Vi satt och käkade bredvid Björn Borg och nån annan skådis jag ej minns namnet på, så eventuellt bra ställe för kändisspotting om någon gillar sånt.

 

Jag åt lobsterroll som är bland det bästa jag vet. Det var månadens restaurangtips, varsågoda!

 

Annars har jag bland annat fyllt hemmet med höstblommor. OCH börjat på Yoga! En gång i veckan bara, en 16-veckorskurs. Lagom och heeelt underbart. Ska dit ikväll. Längtar!

 

Så har vi lagat goda  och mindre goda höstmiddagar. Vi har börjat vecko-handla online på COOP, tycker det är toppen både för planering, plånbok och mindre svinn. Förra veckan fick jag dock lyxen att få detta i ett matbud från Smakbox och Eriks såser. Vill ju liksom inte tacka nej till såhär god mat! En ny romsås som var supergod! Lax, rotfrukter och romsås – mums, kan vara bland det bästa. Tack för god middag!

 

Så fint med rotfrukter. Lycklig blir man.

 

Så satt vi här som nästan varje kväll och åtnjöt middagen och unnade oss lite torsdagsvin. Är aldrig så mysigt att äta middagar som på hösten ändå, tycker jag.

Hörs en annan dag!

21
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Anna-karin

  Så fint o mysigt inlägg!!

 2. Inger

  Känner igen känslan när man lämnar på dagis i början men oroa dig inte.
  Snart vill hon inte komma med hem!

 3. Malin

  Hej! Älskar din blogg. Jag har en liten fråga som jag hoppas du inte tar illa upp av, vänligen strunta i den i så fall. Men minns att du innan ni fick barn var lite orolig för hur det skulle bli, om det skulle vara jobbigt etc. Jag är lite i samma sits nu, fyller 36 om ett halvår och börjar känna mig stressad – så undrar om du skulle vilja skriva en rad eller två om det? Såklart helt ok om du inte vill, och förlåt om det känns för privat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.