Katrin Bååth

Hej, jag heter Katrin Bååth och frilansar som creative director/art director och stylist. Och så är jag kreativ chef på Sandberg Wallpaper. Till vardags gör jag allt kreativt mellan himmel och jord, både för kunders räkning och för min egen skull, helt enkelt för att det får mig att må bra. Jag brinner extra mycket för att skapa och utveckla koncept, formge, styla, fotografera, resa och skapa ”good shit” tillsammans med ”good people”. Vad det innebär kan ni läsa mer om på www.katrinbaath.se. Vill ni säga hej eller har idéer kring hur vi kan skapa ”good shit” tillsammans så finns jag på katrinb@katrinb.se eller på Instagram som @katrinbaath.

Att färga och tatuera ägg.

Att färga och tatuera ägg.

Lovelylife_katrinbaath_1-02672111

Nu i eftermiddags trotsade vi allt elände från helgen och jag och tjejerna bestämde oss för att färga och tatuera ägg inför påsk. Jag har en styling nästa vecka där jag vill ha en massa olika nyanser av brunspräckliga ägg, så det passade fint att göra det redan nu.

Lovelylife_katrinbaath_1-02765Lovelylife_katrinbaath_1-025331

Tjejerna gjorde etiketter till varje burk så vi skulle kunna komma ihåg vilket ägg som var färgat med vad.

Lovelylife_katrinbaath_1-024441

Vi färgade med olika typer av te, blåbär, pulverkaffe och rödlök och använde vanliga glasburkar från Lagerhaus.

Lovelylife_katrinbaath_1-02618

Det finns en massa olika sätt att färga på men det enklaste tycker jag är att koka upp ca 2 dl vatten med 1 tsk salt (per ägg) och sedan blanda i det som behövs för färgning, exempelvis skal från 1-2 rödlökar eller några matskedar te. Häll sedan den varma vätskeblandningen i en glasburk och tillsätt 1 tsk vinäger. Lägg i ett hårdkokt ägg och låt det dra. Ju längre de drar desto mörkare blir färgerna. Klart.

Från höger högst upp: Pulverkaffe (ca 40 min), earl grey te (ca 40 min), forest fruit te (ca 40 min), ofärgat ägg, blåbär (ca 7 min), blåbär (ca 40 min). 

Lovelylife_katrinbaath_1-02735Lovelylife_katrinbaath_1-02748

Foto: Katrin Bååth

0

Similar Posts by The Author:

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny