Jag heter Katrin Bååth och frilansar som creative director/art director & stylist. Det allra bästa jag vet är att resa, plåta, styla, bygga varumärken och skapa event. Och hänga med min lilla familj förstås.

Kontakt katrinb@katrinb.se  |  Instagram @katrinbaath  |  Min portfolio hittar ni på katrinbaath.se

Världens enklaste och godaste pizzadeg.

Världens enklaste och godaste pizzadeg.

Med jämna och ojämna mellanrum blir det pizzabak i familjen Bååth. Det är lite av en fredagsfavorit. Både för barnen och för mig och Robert. De senaste 15 åren när vi har bakat pizza har det varit med det här receptet som från början kommer från en gammal Ica Buffé tidning. Det slår allt och vi har våra vänner Fredrik & Therése att tacka för att de hittade det.
Pizzadegen bygger på bara fyra ingredienser, mjöl, vatten, jäst och salt. Alltså ingen olja. Degen behöver jäsa en och en halv timme men det är också det som gör den så galet god. Som pålägg brukar vi ha allt från en enkel tomatsås med tunna skivor vitlök till fikon och chèvre, salami & pinjenötter eller parmaskinka och pesto. Vi toppar sedan alltid med massor av buffelmozarella och flingsalt. Få saker slår en god pizza och ett glas rött. Vi brukar alltid göra pizzorna avlånga, grädda dem två och två i varmluftsugnen och servera dem på en stor träskärbräda. Så himla mysigt att ställa fram det så.

 

VÄRLDENS ENKLASTE & GODASTE PIZZADEG, 4 pers
25 g jäst
3,5 dl fingervarmt vatten  
8–9 dl mjöl
1 tsk salt

Lös upp jästen i 2,5 dl av det fingervarma vattnet. Blanda 8 dl av mjölet med salt i en bunke. Rör i jästblandningen och resten av vattnet. Om degen är smetig, tillsätt lite mer mjöl. Arbeta degen kraftigt ca 10–12 minuter, eller i maskin ca 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 1,5 timmar. Sätt ugnen på 275°. Dela degen i fyra delar och dra eller kavla degen till fyra avlånga pizzor. Lägg på dina favoritingredienser och grädda pizzorna i ugnen ca 8–9 minuter beroende på storlek.
Smaklig spis!

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Katrin Bååth

Jag heter Katrin Bååth och frilansar som creative director/art director & stylist. Det allra bästa jag vet är att resa, plåta, styla, bygga varumärken och skapa event. Och hänga med min lilla familj förstås. Kontakt katrinb@katrinb.se  |  Instagram @katrinbaath  |  Min portfolio hittar ni på katrinbaath.se

Senaste inläggen på Lovely Life

Tv-tips; Jag är Anne

Hej lördag! Veckorna just nu är minst sagt hektiska och jag hinner inte riktigt med mig själv. Jag och Lollo har mycket att göra i

0
Läs mer »

Lucia

  Idag är vi lediga hela familjen och jag och barnen gick upp tidigt, dock inte frivilligt då utan här bestämmer Bianca när de är

0
Läs mer »

Ännu mer julinspiration!

Lucia! När jag var yngre och gick i diverse körer så var luciamorgon den mest hektiska på hela året. Jag älskade att stå ute korridoren

0
Läs mer »
Stäng meny