Katrin Bååth

Hej, jag heter Katrin Bååth och frilansar som creative director/art director och stylist. Och så är jag kreativ chef på Sandberg Wallpaper. Till vardags gör jag allt kreativt mellan himmel och jord, både för kunders räkning och för min egen skull, helt enkelt för att det får mig att må bra. Jag brinner extra mycket för att skapa och utveckla koncept, formge, styla, fotografera, resa och skapa ”good shit” tillsammans med ”good people”. Vad det innebär kan ni läsa mer om på www.katrinbaath.se. Vill ni säga hej eller har idéer kring hur vi kan skapa ”good shit” tillsammans så finns jag på katrinb@katrinb.se eller på Instagram som @katrinbaath.

DIY – Att spara maskrosbollar.

DIY – Att spara maskrosbollar.

Något av det allra vackraste jag vet är maskrosbollar. Tänkte därför tipsa om att det går utmärkt att spara och använda dem som dekor. Tänk en hel kupa full med önskningar. Kanske något att ge bort till en vän. Dessutom enkelt, gratis och väldans vackert.

Gör så här: Gå till ett maskrosställe och ta redan nu med dig det du vill spara maskrosbollarna i. Den här glaskupan är från Ikea och kostar ca 79 kr. Bollarna är väldigt sköra rackare så man vill inte ta i dem mer än vad som är nödvändigt.Klipp av stjälken så nära bollen som det går utan att förstöra den. Sikta in dig på de största bollarna och kolla så de verkligen har ”bollat” till sig helt. Ett tips för att kunna vara beredd på vackra saker att plocka med sig hem är att alltid ha en sekatör i bilen, kan låta konstigt men ack vad jag har haft nytta av den som stylist. Ta bollen jätteförsiktigt med handen och lägg den i glaset. Upprepa och lägg väldigt försiktigt ner bollarna i burken. Lägg bollarnas fina sida upp för att inte behöva se själva stjälkstumpen.Fyll hela glaskupan till bredden och låt sedan stå och torka några dagar innan du sätter på locket för att undvika kondens. Då mår bollarna inte bra. Vips så har man en hel glaskupa full med önskningar. Jag gjorde detta förra året också och den glaslådan jag fyllde med maskrosbollar då ser precis likadan ut idag som den gjorde när jag skapade den.

0

Similar Posts by The Author:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny