Katrin Bååth

Jag heter Katrin Bååth och frilansar som creative director/art director, stylist & jag är också kreativ chef på Sandberg Wallpaper. Det allra bästa jag vet är att resa, plåta, styla, bygga varumärken och skapa event. Och hänga med min lilla familj förstås. Kontakt katrinb@katrinb.se Instagram @katrinbaath Se min portfolio här

Tips på enkel Midsommarmaräng.

Tips på enkel Midsommarmaräng.

lovely life-07164lovely life-07146

Tänkte dela med mig av ett superenkelt och väldigt gott tips på en perfekt dessert till midsommar. Jag älskar att den är både enkel, god och att det blir så rufft och vackert. Recept har jag fått av min vän Johanna. Tror att receptet ursprungligen kommer från tidningen Lantliv.

Chokladmaräng med mynta & sommarbär
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker

100 gram choklad
3 dl grädde
färsk mynta
färska bär

Smält först chokladen i ett vattenbad och låt svalna något. Vispa sedan socker och ägg till ett hårt vitt skum. Vänd ned chokladen i marängen lite slarvigt, bred ut det på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i 90 minuter i 125°. Stäng av ugnen, men låt gärna marängen stå kvar i eftervärmen över natten.

Bryt maräng i stora grova bitar på ett rejält fat. Varva och dekorera med färsk mynta, lagom lättvispad grädde, körsbär, blåbär, hallon och jordgubbar. Funkar såklart lika bra tillsammans med andra frukter och bär men just dessa bär gifter sig väldigt bra med myntan tycker jag.

Servera med en slickepott för att skapa lite extra grov och härlig känsla.

Den uppmärksamme kan se att det inte är mynta på mitt fat utan citronmeliss, tyvärr hade jag missat att köpa myntan i all hast och fick istället ta det som fanns hemma i landet. Men mynta är helt klart att föredra.

lovely life-07153

[Foto Katrin Bååth]

2

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny