Katrinbaath_Lovely Life_Lissabon-103678

Lissabon, vintageparasoller och färgglada promenader.

I fyra dagar nu hänger vi i Lissabon. Vi bor nära den botaniska trädgården vilket är ett bra läge om man vill ha nära till Barrio Alto och de gamla stadsdelarna, men också nära ner till myllret och shoppingen. Målet med varje dag är att traska runt tillsammans och hitta mysiga frukostställen, god mat och annorlunda shopping. Håller det fina vädret i sig tar vi nog tåget till Cascais imorgon och badar.

Igår när vi letade schyssta frukostställen sprang jag på en finfin vintageaffär. Köpte en hel kasse finheter, bland annat dessa två pappersparasoller, det stora är 20-tal och riktigt skört, en ny tallrik till vårt utekök och en skål till salt även det till uteköket. Visar mer därifrån och vad jag fyndade inom kort.

Som ni kanske förstår när man är i staden där alla gränder är vackrare än vackrast och färgerna bleka och slitna måste man veckla ut de nyinköpta parasollerna och låta kameran och ungarna göra sitt.

Många av husen här i Lissabon är som skapade ur ett eget vintagefilter, slitna, skavda men ändå färgglada. Och jag älskar allt. Kameran går varm och jag ser finheter åt alla håll jag tittar.

Ja, det är lite av en illusion, kanske sånt som händer när man går runt i ett filter. Även syskonkärlek uppstår tydligen för en kort stund. Floras brallor (jag ääälskar dem) kommer från rean på Zara.

Vi tog med oss parasollerna hela dagen även när vi gick förbi Pink Street, återkommer med fler bilder därifrån och grymma tips på frukosställen, restauranger, och annat härligt.

8

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Lissabon är fantastiskt! Kan tipsa om Torel Palace som ligger lite gömt men är som en oas med superfin utsikt, nannarella för stans godaste glass, alla småbutiker och antikviteter i sao bento, copenhagen coffeehouse i alfama (precis där Alicia Vikander och Fassbender har köpt lägenhet), the Mill för frukost och Galapos en bit utanför Lissabon för bästa stranden!

    1. Hej, sorry att jag inte svarar vi har justerat så jag har helt missat en del kommentarer tyvärr. Ska absolut kolla tills nästa gång. /Katrin

  2. Åh Lissabon! Det ser ljuvligt ut!

  3. OH vilka vackra bilder!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny