Jag heter Katrin Bååth och frilansar som creative director/art director & stylist. Det allra bästa jag vet är att resa, plåta, styla, bygga varumärken och skapa event. Och hänga med min lilla familj förstås.

Kontakt katrinb@katrinb.se  |  Instagram @katrinbaath  |  Min portfolio hittar ni på katrinbaath.se

Tage Anderssons Gunillaberg.

Tage Anderssons Gunillaberg.

För två veckors sedan var jag äntligen och besökte en av de coolaste ställena runt Jönköping, den här mannens mästerverk – Tage Anderssons Gunillaberg. Jag skäms nästan lite att jag inte varit där innan, men det har liksom aldrig funnits tid, och så har jag velat göra det ordentligt och velat ge det tid. I alla fall, nu är det gjort och det var precis så fantastiskt som jag förväntat mig.

Fiket ser inte mycket ut för världen från håll, lite som ett gammalt plasttält som har slitits med åren, men väl innen blir jag nästan tårögd så vackert det är.

I den lilla glasmontern finns inte mycket att välja på, man tar det som finns helt enkelt. Bland annat finns Tages egen karamellkrans. Tog en för att man måste ju prova. Nej, inte min grej, smakade mest smör.

Men den kryddiga löksoppan var himelsk och brödet likaså.

Kolla hur vackert!!!

Toaletten på Gunillaberg är vida känd, och man förstår ju varför…

Innuti någon typ av cirkustält har Tage nämligen byggt upp det här…

Med halm på golvet och tältduk som väggar. Öonen går i spinn, så enkelt men så galet vackert.

Om ni besöker Gunillaberg så glöm inte att ta den branta stigen ner i skogen för att titta till det lilla orangeriet som ligger bredvid dammen.

Jag dog och kom till himmelen för en stund, så galet galet vackert.

Ett rostigt porträtt av Tage kikar fram vid trappen upp till huset.

Oj, oj oj sen har vi trädgården, med alla makalösa installationer och lövverk. Och alla som jobbar här som går runt och rättar till, fixar och får platsen att bli om det ens är möjligt ännu vackrare.

Ett av Tages konstverk i trädgården.

Följ den blåmarkerade vägen genom ett hav av liljor.

De hade inte riktigt börjat blomma när vi var där, men kan tänka mig att de över tusen liljorna skapar något enastående när de blommar.

Att Tage själv i egen hög person traskade runt på gården i den har outfiten gjorde hela min dag fulländad. Vilken kreatör!

I det stora orangeriet hålls det alla möjliga typer av shower under sommarhalvåret, opera, konsert och balett, hästshower mm. Mer info hittar ni här.

Inne i stora huset ser det ut så här.

Och så här.

Ett porträtt av Tage hänger på en av väggarna i entrén.

En sån här gren skulle jag dö för att få tag i – någon som vet vad det är?

En del av konstinstallationen i huvudhuset.

Missa inte ett besök på Gunillaberg om ni är någonstans i närheten. Helt klart värt en extra omväg också. Jag skulle dock inte rekommendera att ta med sig barnen dit. Ge det istället ordentligt med tid, och ha med en kamera med rejält minneskort.

Gunillaberg, Gunillabergs Säteri, 565 97 Bottnaryd, Sverige.

8

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Fina bilder av det fantastiska stället. Sitta och äta där var magiskt. Som att sitta vid Medelhavet. Åt delikatesstallrik och vilka smaker. Kommer definitivt att åka tillbaka.

  1. Tack snälla, både jag och kameran äääälskade det 🙂 Jag kommer också åka tillbaka snart. Blev helt förälskad.

 2. Wow, vilket magiskt ställe det är.
  Kan fortfarande inte förstå att jag inte varit där ännu och att jag inte ens planerat in det i år.
  När jag ser alla dessa vackra bilder du tagit, blir ju suget lite mer än tidigare. Jag måste verkligen åka dit.
  Tack för en ljuvligt inlägg.

  1. Jaaaa det är veeerkligen värt ett besök! /Katrin

 3. Detta är sååå sjukt! Skulle bara leta upp din adress till bloggen och säga TUSEn TACK !! Och så hittade jag att du vart HÄR!! Fia som driver iminlillavärld av blommor har visat mig detta och det verkar helt sjukt magiskt! Varit så sugen på att beöska men aldrig kunnat pricka in och nu blev jag helt MATT!! WOW!!!

  Och du, sååå magiskt dygn!! Kommer leva länge på det! Puss & kram!!

  1. Ja men ja, Gunillaberg är magiskt fint, tycker jag absoluuut att du ska göra nästa gång du är i mina krokar. Och har du tid över så hojtar du så bjuder jag på kaffi i min studio. /Kram Katrin

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Katrin Bååth

Jag heter Katrin Bååth och frilansar som creative director/art director & stylist. Det allra bästa jag vet är att resa, plåta, styla, bygga varumärken och skapa event. Och hänga med min lilla familj förstås. Kontakt katrinb@katrinb.se  |  Instagram @katrinbaath  |  Min portfolio hittar ni på katrinbaath.se

Senaste inläggen på Lovely Life

Jag flyttar

Så var det dags att säga hejdå till den här underbart härliga sidan och flytta min blogg till min alldeles egna sida. Jag har bloggat

8
Läs mer »

Tv-tips; Jag är Anne

Hej lördag! Veckorna just nu är minst sagt hektiska och jag hinner inte riktigt med mig själv. Jag och Lollo har mycket att göra i

8
Läs mer »

Lucia

  Idag är vi lediga hela familjen och jag och barnen gick upp tidigt, dock inte frivilligt då utan här bestämmer Bianca när de är

8
Läs mer »
Stäng meny