katrin_baath_Flatlayer_våffla-00445-2

Havregrynsvåfflor med kardemummagrädde.

Dags för sportlov här i Jönköping. Vi ska dra till Stockholm med familjen och bara njuta av att vara tillsammans. Hade vi hängt hemma hade vi definitivt gjort det här receptet på våfflor med kardemummagrädde till mellis någon dag. Prova vet jag, jag älskar att ha havregryn i min våfflor. Och jag avgudar kardemumma.

Havregrynsvåfflor med kardemummagrädde.
ca 8–10 st

4 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl grädde
4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
Smör till gräddningen
Lättvispad grädde

Kanel
Kardemumma

Vispa ihop havregryn, mjöl, grädde, mjölk, ägg och salt i en bunke. Jag personligen tycker att de blir frasigare om man inte jobbar ihjäl sig för att havregrynen ska mjukas upp, men det gör man som man vill. Vill man så kan man i så fall låta smeten stå en stund så mjukas de upp. Man känner absolut inte smaken av havregryn i våfflorna. Värm våffeljärnet och pensla med smör. Häll i våffelsmet i lagom dos och grädda tills de är gyllenbruna och fina. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler under tiden du steker resten av våfflorna så håller de sig frasigare. Rör ihop lättvispad grädde med kanel och kardemumma. Servera som det är eller tillsammans med till exempel jordgubbar.

5

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Ska definitivt testa imorgon på hjärtedagen!! Tack!

  2. Hej Ingrid, ja men det tycker jag du ska göra 🙂 Vi älskar dem.
    Kraam

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny