Vi som driver bloggen Linda & Louise heter Linda Hansson och Louise Lemming. Tillsammans driver vi Vintagefabriken – som är både en vintagebutik, en webbshop och ett stylingkoncept med fokus på vintage och hållbarhet.

På den här bloggen vill vi fortsätta att skapa den drömvärld som Vintagefabriken är för oss. En färgglad, kreativ och snäll plats där vi vill bjuda in så många som möjligt att vara med.

Välkommen!

Vill du komma i kontakt med oss? Maila på info@vintagefabriken.se

Hemsida: Vintagefabriken.se

Instagram: @vintagefabriken

Enkelt och gott julgodis; chokladdoppade clementiner med havssalt

Enkelt och gott julgodis; chokladdoppade clementiner med havssalt

Jaha, då slog den obligatoriska decemberförkylningen till (hos mig, Louise). Den som lämpligen kommer när varenda dag under hela december har bokats upp av födelsedagar, glöggfester, familjesammankomster – och för oss som driver en butik – den årliga julruschen. Inte den bästa tid att bli sjuk på med andra ord. Men det hindrade oss inte från att tidigare idag gå på ett superspännande möte som varade nästan hela dagen. Vi var tvungna att gnugga oss lite i ögonen och nypa oss i armarna när vi gick därifrån.

Men nu ligger jag alltså här nerbäddad med halstabletter och näsdukar i högsta hugg och blev så sjukt sugen på det här jul”godiset”. Kombinationen syrlig, saftig clementin och mörk choklad med lite sälta på toppen är bara mums! Det blir dock inget med det ikväll, men drömma går ju alltid. Här kommer  i alla fall receptet för er som vill testa!

Det här är både löjligt enkelt, supergott och dessutom (ganska) nyttigt. Ni behöver dessutom bara 3 ingredienser.

Nämligen clementinermörk choklad (70%)havssalt och valnötter. Eller bara havssalt om man inte gillar – eller tål – nötter.

GÖR SÅ HÄR:

Smält chokladen i ett vattenbad (en chokladkaka på 100 g är lagom till 4-5 st clementiner).

Skala clementinerna (en clementin ger ca 10 klyftor).

Doppa sedan halva clementinen i choklad och strö sedan över flingsalt eller nötter.

Låt stelna. Klart!

Tips! Ätes med fördel på en gång då clementinerna lätt blir torra annars. Låt dem stå i kylen med plast över om du inte ska äta dem direkt.

Styling av oss och foto Emmy Lundström

Gillar ni det här inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under så blir vi superglada!

7

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Linda & Louise

Vi som driver bloggen Linda & Louise heter Linda Hansson och Louise Lemming. Tillsammans driver vi Vintagefabriken – som är både en vintagebutik, en webbshop och ett stylingkoncept med fokus på vintage och hållbarhet. På den här bloggen vill vi fortsätta att skapa den drömvärld som Vintagefabriken är för oss. En färgglad, kreativ och snäll plats där vi vill bjuda in så många som möjligt att vara med.
Välkommen!
Vill du komma i kontakt med oss? Maila på info@vintagefabriken.se Hemsida: Vintagefabriken.se Instagram: @vintagefabriken

Senaste inläggen på Lovely Life

Tv-tips; Jag är Anne

Hej lördag! Veckorna just nu är minst sagt hektiska och jag hinner inte riktigt med mig själv. Jag och Lollo har mycket att göra i

7
Läs mer »

Lucia

  Idag är vi lediga hela familjen och jag och barnen gick upp tidigt, dock inte frivilligt då utan här bestämmer Bianca när de är

7
Läs mer »

Ännu mer julinspiration!

Lucia! När jag var yngre och gick i diverse körer så var luciamorgon den mest hektiska på hela året. Jag älskade att stå ute korridoren

7
Läs mer »
Stäng meny