elin jensdotter bodil vintage

Månadens hållbara profil: Elin Jensdotter på Bodil Vintage

Nu lanserar vi ett alldeles nytt inslag här på bloggen! Varje månad kommer vi att bjuda på en intervju med en person som vi gillar och vi tycker är extra bra på det här med att inspirera till att leva mer hållbart. Först ut är en person vi kommer spendera mycket tid med under 2019 – eftersom vi från och med den 10 januari nästa år kommer dela butikslokal med henne och hennes butik Bodil Vintage som är en del av konceptet Swedish Nature Collaborations.

Håll till godo och lär känna en av de härligaste personerna vi vet; Elin Jensdotter Hont!

Vem är du?

Jag heter Elin och har drivit Bodil Vintage i 6 år där jag handplockar vintage möbler, inredning & mode och tillsammans med min man Patrik driver jag en konceptbutik som heter Swedish Nature Collaborations som är precis som det låter, ett samarbete med andra aktörer som har hållbarhet med sig i sitt hantverk. Bodil vintage är en del av den butiken och jag känner mig väldigt förtjust i att befinna mig i hela sammanhanget.

Vilka är ditt/dina bästa tips för att inreda hållbart? 

Vad du än vill ha hemma, så leta först second hand – i tex min butik eller liknande, blocket & på auktioner. Det mesta fint finns redan!

Vilket är ditt bästa vintagefynd?

Ordet fynd är ofta synonymt med billigt, men för mig är ett fynd oftare när jag hittar något som jag älskar, något alldeles unikt, eller när något dyker upp i precis rätt uppsättning. Mitt bästa fynd är min soffa som jag köpte av en kvinna som hade annonserat på blocket.

Den byter jag aldrig ut!  Om du skulle rekommendera någonting på tema hållbart – det kan vara allt från en person till en butik till ett husmorstips – vad skulle det vara?  Jag tycker Kllimatklubben.se Instagram är har ett flöde med grymma tips & massa kunskap!

Till sist – ditt bästa klimatsmarta tips för att vara klimatsmart i vardagen? 

Börja följa fler second hand & vintageprofiler som ger dig inspiration att återbruka, följ hantverkare som lär dig om processen bakom produkterna & sluta följ konton som väcker köpsug efter massproducerat (det hittar man ju så bra iaf).

Tack snälla Elin för att vi fick lära känna dig ännu lite bättre. Vi ser fram emot 2019, ihop med dig, hur mycket som helst!

Missa inte att följa Elin på fina bloggen Longing for Lennon!

Foto av Mari Strenghielm, Elin Jensdotter Hont, Emelie Sundberg och Anna Malmberg.

Gillar du det här inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under så blir vi så himla glada!

11
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny